Pakistan Başbakanı Şerif Çin’de

Pakistan Başbakanı Şerif Çin’de

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 3 günlük resmi ziyaret için Çin’e geldi. Ekonomik ilişkilerin öncelik kazandığı ziyaret çerçevesinde, bir dizi anlaşmaya imza atılacak. İki komşu ülke başta enerji olmak üzere farklı sektörleri kapsayan...

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 3 günlük resmi ziyaret için Çin’e geldi. Ekonomik ilişkilerin öncelik kazandığı ziyaret çerçevesinde, bir dizi anlaşmaya imza atılacak. İki komşu ülke başta enerji olmak üzere farklı sektörleri kapsayan 19 anlaşmaya imza attı. İki ülke arasında hidroelektrik güneş enerjisi, fiber optik döşeme projesi, rüzgar enerjisi, kömür ve madencilik sektörleri başta olmak üzere işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Şerif, gün içinde Çinli mevkidaşı Li Keqiang ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştü. Çin Başbakanı ile yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Şerif, ‘’Enerji gelişimi ülkemize refah imkanı sunacaktır. Pakistan-Çin ekonomik koridoru bölgede, oyun değiştirici özelliğe sahip.’’ açıklamasında bulundu.

Şerif ve Xi görüşmesinde ise terörizm masaya yatırıldı. Şerif’in Xi'e terörizmle mücadelede yardım sözü verdiği belirtildi. Çin Dışişleri Bakanlığı, tarafından yayınlanan bildiride Şerif’in Devlet Başkanı Xi'ye Doğu Türkistan’daki aşırılıkçı gruplara karşı mücadele edilmesi gerektiği yönünde öneride bulunduğu iddia edildi. Şerif’in ayrıca Pakistan’ın hem Çin ile hem de Afganistan ile askeri işbirliğini artıracağını söylediği belirtildi. 3 günlük ziyaret kapsamında Şerif’e üst düzey Pakistanlı yetkililer eşlik etti.

Şerif, hükümeti kurduktan sonra ilk ziyaretini diplomatik ve askeri müttefiki Çin’e yapmış "Çin ile ilişkilerimiz Himalaya dağlarından yüksek, denizlerden derin ve baldan tatlıdır." açıklamasında bulunmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.