Golbol ile başladığı kariyerinde Görme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı'na yükseldi

Golbol ile başladığı kariyerinde Görme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı'na yükseldi

İlkokulda golbol ile başlayan spor tutkusunu yıllarca sürdüren 31 yaşındaki İngilizce öğretmeni Ece Kır Üret, kendisi gibi görme engelli olan sporcu eşinin destekleri sayesinde seçildiği B1 Kadın Milli Futbol Takımı ile başarılı olmayı hedefliyor.

Eskişehir'de, Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesinde 6 yıldır görev yapan Üret, çocukluğundan bu yana tutkunu olduğu golbol oyununa Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübünde devam etti.

Kulübüyle turnuvalara katılarak başarılar elde eden Üret, B1 futbol birinci lig oyuncusu olan eşi Özgür Üret'in de teşvikiyle görme engelli futboluyla ilgilenmeye başladı. Üret, takip ettiği maçlar sayesinde kuralları ve taktikleri öğrendi.

Antrenmanda tanıştığı "zilli top"la daha çok vakit geçirmeye başlayan Üret, becerilerini kısa zamanda geliştirerek Görme Engelliler Spor Federasyonunca kurulan B1 Kadın Milli Futbol Takımı'nın seçmelerine katıldı.

Erzurum'daki kampa katılan Üret, 30 sporcu arasından seçilerek Adana'da yapılacak kampa gitmeye hak kazandı. Çukurova Futbol Sahası'nda gerçekleştirilen kampta milli olabilmek için mücadele eden Üret, asil kadroya seçilen ilk 8 isimden biri olup milli takıma seçilmenin gururunu yaşadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.