Özkara: Lig şimdi başlayacak

Özkara: Lig şimdi başlayacak

Özkara: Lig şimdi başlayacak

Sezonun ilk iki haftasında beklenmedik sonuçlar alarak herkesi üzdüklerini ve bu duruma kendilerinin de üzüldüğünü ifade eden Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, takıma katılan son transferlerle eksik mevkileri güçlendirdiklerini ve Gaziantep Belediye maçını kazanarak çıkışa geçeceklerine inandığını söyledi.

Bucaspor maçını kötü futbol oynayarak kaybettiklerini, 1461 Trabzon maçında alınan yenilginin ise kendileri açısından hesapta olmayan bir sonuç olduğunu belirten Hüsnü Özkara, “Bucaspor karşısında seyircimizin önüne ilk defa çıkmış olmanın verdiği motivasyonla bir an önce sonuca gitme düşüncesi yapmak istediklerimizi sahaya yansıtamamamıza neden oldu ve daha öncede söylediğim gibi belki daha da farklı kaybedebileceğimiz bir maçı 2-0’lık skorla yenik tamamladık. O maçta futbol adına hiçbir şey yapmadık. Ama 1461 Trabzon mücadelesinde bakıldığında ilk yarıda rakip kalede Recep Aydın, Ali Zitouni ile yakaladığımız fırsatlar var. Rakip kalemize ilk geldiğinde pozisyon bile bulmadan golü attı. Beraberlik için yüklendiğimiz anlarda basit bir top kaybı ve ikinci golü kalemizde gördük. Yediğimiz goller bizim gibi kadro kalitesi yüksek bir takıma yakışmayacak gollerdi. Zaten üçüncü golden sonra futbol adına bir şey yapmamız zordu. İki maç kaybettik. Kötü bir durum ve teknik direktörlük hayatımda ilk defa böyle kötü bir başlangıç yaptım. Ayrıca bizim takımlarımız hep en az gol yiyen takımlardı. Bakıldığında iki maçta 5 gol yedik. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirmek istiyoruz. Eksiklerimizi giderme adına çalışmalar yapıyoruz. Tabiki bu böyle gitmeyecek. Bir an önce kazanarak yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Bunun içinde önümüzdeki ilk fırsat Gaziantep Belediye maçı. Kendileri de bizim gibi sezona iki yenilgiyle başladılar. Sistem takımı ve oturmuş bir kadrosu var. Ancak hiçbir bahane kabul etmiyoruz. Sahaya çıkıp oyuncu ve takım kalitemizi sahaya yansıtarak alacağımız 3 puanla kötü gidişe dur demek istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Çok transfer yapıldı eleştirilerine bir kez daha katılmadığını sözlerine ekleyen teknik yeşil-beyazlı ekibin deneyimli teknik direktörü Özkara, “Giden oyuncuların yerlerine transferler tabiki yapılacaktı. Alvaro’nun gönderilmesi eleştiriliyor ama oyuncunun yıllık maliyetinin 600 bin Euro gibi yüksek bir rakam olduğunu kimse konuşmuyor. Sözleşmesi devam ederken takımdan ayrılmak istediğini söyleyen ancak buradaki şartlarda bir sözleşme bulamayan Marcin Robak’ın gönderilmesi eleştiriliyor. Ama bakıldığında oyuncunun gitmesiyle takımımızın 2 yıllık ne kadar bir külfetten kurtulduğunu kimse görmüyor. Transferde genç oyuncularımızı bizim alt yapımız niteliğinde Anadolu Selçuklu Spor’a ihtiyaç duyulduğu ve tecrübe kazanmaları adına gönderdik. ‘Kadro yapısını bozdular’ denildi. Ama biz Torku Konyaspor’un başarısı adına çalışıyoruz. İstenmeyen sonuçlar her takımın başına gelebilir. Biz bunu sezon başında yaşadık. Gereken dersleri çıkarttık.  Bundan sonra herkesin gurur duyacağı bir takım görüntüsü vereceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Transferin son gününde Sanica Boru Elazığspor’dan Sinan Özkan ve Gaziantepspor’dan Ali Turan’ı transfer ettiklerini hatırlatan Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, “Sinan benim Elazığspor’dan öğrencim ve geçen sezon attığı gollerle takımının Süper Lig’e çıkmasında önemli bir pay sahibi oldu. Ali Turan tecrübeli bir oyuncu. Onlarında takımımıza katılımıyla güçlendik. Artık bu kadro kalitemizi alacağımız sonuçlarla ortaya koymak zorundayız. İnşallah bunun ilk adımını da kendi sahamızda oynayacağımız Gaziantep B.Ş.Bld.Spor maçıyla atacağız” şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.