Özkan: Tercihimiz Vural

Özkan: Tercihimiz Vural

CASın vereceği kararı bekleyen Konyaspor, bir diğer taraftan dayeni sezon çalışmalarına devam ediyor.

CAS’ın vereceği kararı bekleyen Konyaspor, bir diğer taraftan dayeni sezon çalışmalarına devam ediyor. Öncelikle teknik ekibi belirlemenin hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, ilk tercihini Yılmaz Vural’dan yana kullanıyor

 

Konyaspor’da hareketlilik başladı. Başkan Bahattin Karapınar’ın, CAS kararını beklemeden çalışmalara başlayacaklarını ve olumsuz karar çıkacakmış gibi hareket edecekleri şeklindeki açıklamalarının ardından, öncelikle teknik kadronun belirleneceği öğrenildi.

Yeşil-beyazlı takımda transfer yasağının kaldırılmaması halinde mevcut kadronun genç takımdan alınacak ve kiralık gittikleri kulüplerden dönen futbolcularla takviye edilerek lig hazırlıklarına başlanacağı kaydedildi. Ancak, geçen yılki kadrodan kalan futbolculardan Gökhan Emreciksin, Hakan Aslantaş ve Mamadou Kere’nin Süper lig takımlarıyla görüştükleri öğrenildi. Bu futbolcular hakkında kesini kararı yönetim kurulu verecek. Konyaspor yöneticilerinin, her iki futbolcuyu da bırakmamak niyetinde oldukları, Kere’nin ise yabancı futbolcu kontenjanının dolu olması nedeniyle kiralanabileceği belirtildi.   

Konyaspor’da, teknik kadronun belirlenmesinin ardından lig hazırlıkları için start verilecek. Başkan Karapınar’ın açıklamasına göre, yeşil-beyazlılar da 2011-2012 sezonu hazırlıkları için oyuncular 30 Haziran 2011 Perşembe günü Konya’da toplanacaklar. Futbolcular 1 Temmuz’da sağlık kontrolünden geçirilecek ve takım 2-17 Temmuz tarihleri arasında Isparta Davraz’da ilk etap kampını gerçekleştirecek. Çalışmalar, iki günlük izinin ardından Konya’da veya Bolu Gerede ile Kızılcahamam da yapılacak ikinci dönem kampıyla devam edecek. İkinci dönem kampı boyunca, lig başlamadan bir hafta öncesine kadar en az 5-6 hazırlık maçı oynanacak. 

Öte yandan, 2011-2012 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi dün başladı. FIFA kuralları gereği 12 hafta sürecek transfer dönemi, 5 Eylül 2011 Pazartesi günü sona erecek. Takımlar, bu dönemde anlaştıkları futbolcularla resmi sözleşme imzalayacaklar. Futbolda ara transfer ise 2 Ocak-2 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖZKAN: KADROMUZ HAZIR

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü İlker Özkan, geçtiğimiz hafta içinde yaptıkları yönetim kurulu toplantısında takımın kadrosunu hazırladıklarını söyledi. Teknik heyet konusunda ise ilk tercihlerinin Yılmaz Vural olduğunu ifade eden Özkan; “CAS’ın vereceği kararı beklemeden yeni sezon çalışmalarımızın startını verdik. İki dönemlik transfer cezası kalkarsa takıma yapılacak transferleri yeniden bir araya gelerek belirleyeceğiz. Ancak cezanın kalkmaması ihtimalini göz önünde bulundurarak 2011-2012 futbol sezonunun takım kadrosunu oluşturduk. Kiralık olarak forma giyen futbolcularımızın dönmesi ve alt yapımızdan alacağımız isimlerle iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum” dedi.

“İLK TERCİHİMİZ YILMAZ VURAL”

Her şeye rağmen kaliteli ve hedefe kilitlenebilecek bir kadro oluşturduklarının altını çizen Özkan; “Teknik adam konusunda ise önceliğimiz Yılmaz Vural. Yılmaz hoca Konyaspor’un son dönemde iskeletini koruyan ve takımla uyumlu bir isim. Bu nedenle ilk tercihimiz kendisinden yana. Ancak her şeye rağmen Konyaspor’un geleceğini düşünmek zorundayız. Yılmaz hoca ile anlaşamaz ve şartlarımız uyuşmazsa, 2. 3. planda düşündüğümüz teknik adamlar var. Bu ayın sonunda başlayacak olan sezon hazırlıkları öncesinde teknik heyetimizi hazırlamak durumundayız. Onun için bu sorunumuzu önümüzdeki günlerde çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

“TARAFTARLARIMIZ RAHAT OLSUN”

Yeşil-beyazlı taraftarlardan biraz sabır isteyen Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Konyaspor’un CAS’tan gelecek karar ile sevinmesi tek dileğimiz. Ancak aksi bir karar çıksa bile taraftarlarımızın içi rahat olsun. Çünkü oluşturduğumuz kadro yönetim kurul olarak bize güven verdi. Konyaspor ceza almış olsa bile inanıyoruz ki hedefine ulaşacak birtakım olacaktır. Konyaspor taraftarı karamsarlığa kapılmasın. Yönetim olarak gayretli ve fedakar olacağız. Konyaspor’u tekrar hak ettiği yere taşıyacağız. Konyaspor ceza almış olsa bile hedefine ulaşacaktır. Ayrıca bu durum Konyaspor’un alt yapısı için büyük bir şans olacaktır. Kendilerine güvenleri gelecek ve daha gayretli olmaya çalışacaklardır. Uzun bir süredir Konya’dan futbolcu yetişmiyor ve liglerde mücadele etmiyordu. Belki bu durum futbolcu yetişmesine de vesile olacak. Önümüzdeki sezonda şartlar ne olursa olsun Konya için en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.