Özel Türmak yenilendi

Özel Türmak yenilendi

Uzun yıllardır Konya'da eğitim hizmeti veren Özel Türmak Okulları yenilendi. “Amacımız tam donanımlı bireyler yetiştirmek” diyen Abdullah Türkyılmaz, yılbaşında kesilen ağaçlara da tepki gösterdi

Özel Türmak Okulları yenilendi. Okulun yenilenen fiziki mekan ve eğitim-öğretim anlayışı ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Okulda gerçekleşen toplantıya Özel Türmak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Türkyılmaz, Genel Müdürü İlhan Yılmaz, okul müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda konuşan Özel Türmak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Türkyılmaz, Özel Türmak'ın 1995 yılında kurulduğunu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren de Özel Türmak Okulları yönetiminin Türmak Eğitim ve Kültür Vakfı İktisadi işletmesine geçtiğini belirtti. Türkyılmaz, “Amacımız tam donanımlı bir şekilde akademik başarısı en üst düzeyde olan, okumayı yaşam tarzı kabul eden, sorumluluk sahibi, güzel ahlaklı yetiştirerek; alanında uzman öğretim kadrosuyla kurumsal kimliği olan, her öğrenci bizim için özeldir anlayışına sahip, karakter ve akademik başarıyı beraber yürüten, öğrencisini hayata ve mesleğe hazırlayan sevgi ve bilgi temelli bir okul olmaktadır” dedi.

3-1.20151231101039.jpg

ÖĞRETEMEYEN SİSTEM VARDIR

Akademik başarının, sosyal ve kültürel etkinliklerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Türkyılmaz, “Öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretemeyen sistem vardır. Bizde bu kapsamda gerek bireysel gerekse grup çalışmaları yapıyoruz. Oluşturduğumuz ölçme ve değerlendirme birimiyle seviye farklılığı olan öğrencilerimizin seviyelerini diğer öğrencilerimizin seviyelerine getirebilmek için eğitim koordinatörlüğü ile birlikte hareket ediyoruz. 3,4,5 ve 6. sınıf öğrencilerimize yönelik matematik olimpiyatı çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalara ilkokul ve ortaokul düzeyinde toplamda 45 öğrenci katılmakta olup, öğrencilerimizi gerek il düzeyinde gerekse Türkiye genelinde yapılacak olan olimpiyat sınavlarına hazırlıyoruz. Yabancı dil eğitimimiz okulumuz bünyesinde oluşturduğumuz Yabancı Dil Koordinatörlüğü ile birlikte yürütülmektedir. Sadece öğrenmek için değil, konuşmak içinde İngilizce düşüncesiyle çıktığımız bu yolda 4 temel beceri olan dinleme, okuma, yazma ve konuşmayı kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Anadolu Lisesinde İngilizce eğitiminin yanı sıra Arapça ve Almanca dersleri de verilmektedir. Öğrencilerimizin özgüvenlerini kazanabilmeleri için ise sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Akıl ve zeka oyunları, okçuluk, el sanatları, satranç, hentbol gibi sportif faaliyetleri gerçekleştiriyoruz” cümlelerini kullandı.

3-2.20151231101047.jpg

YILBAŞINDA KESİLEN AĞAÇLARA TEPKİ

Aktarılacak değerlerin Kur'an-ı Kerim ve sünnet ışığına göre verilmesinin de gerekliliğini vurgulayan Türkyılmaz, konuşmalarını şöyle sonlandırdı: “Değerler eğitimi okulumuzda SEDEP ile birlikte yürütülmektedir. Resim, şiir, kompozisyon, karikatür, drama, skeç gibi etkinlikler ile farkındalık oluşturulup kazanım haline dönüştürmeyi hedeflemekteyiz. Bunun yanı sıra anasınıfından lise son sınıfa kadar Kur'an-ı Kerim eğitimi verilmekte olup, beraberinde efendimiz Hz. Muhammed'in(S.A.S) hayatını öğrencilerimize öğretiyoruz. Düzenlediğimiz bu toplantının güzel ve temiz ahlaklı nesiller yetiştirmek için geleceğe ışık tutması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.” Basın toplantısının ardından yöneticiler, basın mensuplarına okulu gezdirdi. Sınıflara girerek oynanan zeka oyunlarını, yapılan eserleri ve gerçekleştirilen deneyleri  gösterdi. Program, son olarak okul öğrencilerinin, yılbaşında kesilen ağaçlara tepkisini ortaya koymak için okullarının bahçesine diktikleri ağaçlar ile son buldu.

3-3.20151231101059.jpg

3-4.20151231101111.jpg

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum