Özel Sporcuların Belçika'daki Olimpiyat Başarısı

Özel Sporcuların Belçika'daki Olimpiyat Başarısı

Migros, P&G Türkiye ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu işbirliğiyle yürütülen Özel Olimpiyatlar Projesi kapsamında bu yıl 34 özel sporcu ve 5 partner sporcu Türkiye'yi Antwerp’de düzenlenen Özel Olimpiyatlar 2014 Avrupa Yaz Oyunları’nda...

Migros, P&G Türkiye ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu işbirliğiyle yürütülen Özel Olimpiyatlar Projesi kapsamında bu yıl 34 özel sporcu ve 5 partner sporcu Türkiye'yi Antwerp’de düzenlenen Özel Olimpiyatlar 2014 Avrupa Yaz Oyunları’nda başarıyla temsil etti. Özel sporcular, toplamda 31 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Engelli çocuk ve gençleri sporla hayata bağlama hedefi ile yürütülen Özel Olimpiyatlar Projesi, Türkiye’de 10. yılını kutluyor. 2004’ten beri süren işbirliği ile uluslararası özel olimpiyat oyunlarına katılan özel sporcular bu yıl Belçika’nın Antwerp kentinde düzenlenen Özel Olimpiyatlar 2014 Avrupa Yaz Oyunları’nda 31 madalya kazanarak Türkiye’yi başarıyla temsil ettiler. Türk sporcular 8 gün süren şampiyonayı; atletizmde 8 altın, 3 gümüş, 1 bronz, 1 dördüncülük, yüzmede 7 altın, 2 gümüş, masa tenisinde 3 altın, 4 gümüş, 1 bronz, karma basketbolda 1 gümüş ve futbolda 1 bronz madalya ile tamamladı.

2014 Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları’na Avrupa ve Avrasya’dan 58 ülkeden 2000 sporcu ve 1000 antrenör katıldı. Özel sporcuların 11 spor dalında performans sergilediği Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları’na 4000’e yakın gönüllü, 2500 sporcu yakını ve binlerce izleyici katıldı.

ÖZEL OLİMPİYATLAR, DOĞUŞUNU ESKİ ABD BAŞKANI JOHN F. KENNEDY’NİN KIZ KARDEŞİNE BORÇLU

Özel Olimpiyatlar Projesi, yaklaşık 50 yıl önce, zihinsel engelli genç ve çocukların spor yoluyla yaşama katılmasına ortam sağlama amacıyla başlatılan bir spor programı. Eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin kız kardeşi olan Eunice Kennedy Shriver’in girişimiyle başlatılan projenin amacı engellilerin spor alanındaki yeteneklerini keşfetmek ve onları hayatla daha fazla kaynaştıracak bir kulvar oluşturmak.

Eunice Kennedy Shriver’in bahçesindeki kamp etkinliği ile başlayan Özel Olimpiyatlar, bugün 170’i aşkın ülkede, yaklaşık 4,5 milyonun üzerinde zihinsel engelli sporcusu, 32 olimpik yaz ve kış oyunu, 500 bin antrenörü, 1 milyonu aşan izleyicisi, 3 milyon aile ferdi, 1 milyon gönüllü çalışanı, 5 milyondan fazla finansal destekçisi ve her yıl dünya çapında 44 bin müsabakası ile dünyanın en büyük amatör spor organizasyonu haline geldi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.