Özel sporcuların azmi

Özel sporcuların azmi

Down Sendromlu çocuklardan oluşan basketbol takımı, Türkiye genelinde düzenlenecek olan turnuvaya hazırlanıyor. Kulüp Başkanı Devecioğlu, Başarılı bir basketbol takımın kendilerine mutluluk verdiğini söyledi

Konya’da ilk defa kurulan ve Down Sendromlu çocuklardan oluşan basketbol takımı, Türkiye genelinde düzenlenecek olan turnuvaya hazırlanıyor. Gökçem Özel Eğitim Gerektiren Çocukları Eğitme ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından kurulan Basketbol Takımı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Türkiye Basketbol Federasyonuna bağlı ‘Özel Çocuklar Basketbol Turnuvası’nda Konya’yı temsil edecek olan Basketbol takımı 3 Kasım Çarşamba Günü Alanya’da yapılacak olan ve üç gün sürecek olan turnuvalarda bölge ve Türkiye Şampiyonluğu için yarışacak. 8 Down Sendromlu çocuklardan oluşan basketbol takımı hocaları Hüsniye Karaman eşliğinde 100. Yıl Kapalı Basketbol Sahası’nda karma takımlar ile son maçlarını yaptı. 24–14 galip gelen Down Sendromlu çocukların en büyük destekçileri ise Bahçeşehir Koleji öğrencileri idi. Öğrencilerin yanı sıra salona gelen aileleri ve vatandaşların alkışları arasında maça başlayan oyuncular hocaları ve eğitim merkezi kurucuları Uğur ve Yasemin Devecioğlu çiftinden büyük alkış aldı.
Gökçem Özel İletişim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucularından ve kulüp başkanı Uğur Devecioğlu, Özel Eğitime Gereksinim Duyan Çocuklarımızın eğitimi amaçlı kurulan ve özellikle Down Sendromlu çocukların eğitimine yönelik eğitim hizmeti veren kuruluşunda böylesine başarı bir basketbol takımı çıkmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kendi oğlu Gökhan Devecioğlu’nun da Basketbol takımında yer aldığını ifade eden Devecioğlu, “Öğrencilerimizin spora olan ilgilerini gördükten sonra böyle bir takım kurmaya karar verdik. Bu çocukların azminden dolayı onlarla gurur duyuyorum. Yaptıkları işin bilincindeler ve başarılı olmak için çok büyük gayretler gösteriyorlar. Turnuvada birinci gelmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız. 3 aydır büyük bir özveri ile hazırlıklarını tamamlayan çocuklarımız 3 Kasım Çarşamba günü Alanya’da düzenlenecek olan turnuvalara katılacak. Türkiye Basketbol Federasyonu çocuklarımızın gidiş geliş ve konaklama giderlerini karşılıyor. Bende tüm çocuklarımızın ailelerinin ve özel ekibimizin tüm giderlerini karşılayacağım. Amacım ailelerine, imkan verildiği zaman çocuklarının neler başardığını göstermek. Bundan sonraki hedefim voleybol takımı kurmak.
Türkiye’de ilk olarak Down Sendromlu bir eğitim merkezinin basketbol takımı kurarak federasyona girdiğini de belirten Devecioğlu çocuklarının karşılaşmalardan başarı ile çıkacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.