Özel sporcular Dünya Şampiyonasına hazır

Özel sporcular Dünya Şampiyonasına hazır

Özel Sporcular Federasyonunun 2012 faaliyet programında yer alan Dünya Bisiklet Şampiyonası 24-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilimizde yapılacak.

Özel Sporcular Federasyonunun 2012 faaliyet programında yer alan Dünya Bisiklet Şampiyonası 24-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilimizde yapılacak. Türkiye Özel Sporcular Federasyonuna bağlı Milli Bisiklet takımımız 24-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak Dünya Bisiklet Şampiyonası hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor. Dünya Şampiyonasına hazırlıklar çerçevesinde Konya'da devam eden 3 etap kamp çalışmaları sırasında Bisikletçilerimizi ziyaret ettik. Ziyaret sırasında sporcularımızın morallerinin ve özgüvenlerinin yerinde olması dikkatlerden kaçmadı. Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonasında sporcularımızın ve antrenörlerimizin madalyaya olan inançları tam.

ÖZEL SPORCULARA 'ÖZEL LİG'

Öte yandan 2012 yılını final yılı olarak belirleyen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bir ilke daha imza atıyor. 14 takımlı deplasmanlı futbol ligi 13 Ekim'de başlıyor. Deplasmanlı İşitme Engelliler Futbol Ligi ve Deplasmanlı Ampute Futbol Ligi'nin ardından Türkiye'de bu yıl ilk kez zihinsel engelli oyunculardan oluşan Özel Sporcular Futbol Ligi düzenlenecek.
Zihinsel engelli futbolculardan oluşan 'özel sporcular' projesiyle Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından (TOSSFED) zihinsel engelli çocukların sosyalleşmelerinin sağlanması ve yeşil sahalarda sağlıklı yaşama teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Milli Piyango İş Okulu Spor Kulübü Antrenörü Murat Kanat, geçen yıl TOSSFED düzenlenen Türkiye Futbol Şampiyonası'nda üçüncü olduklarını hatırlatarak, bu yıl ilk kez düzenlenecek Özel Sporcular Futbol Ligi'nde ise şampiyonluğu hedeflediklerini belirtti. Kanat, özel sporcuların antrenmanlarının da özel olduğunu ifade ederek, "Daha basit, onların seviyesine uygun ve onları yormadan antrenman yaptırıyoruz" dedi. Özel Sporcular Futbol Ligi'nde 15 günde 6 deplasman maçı oynanacaklarını anlatan Kanat, "Maçların hepsini alıp Ankara'daki maçlarımıza rahat çıkmak istiyoruz. Çalışan oyuncularımız da var, bu öğrencilerin antrenman saatlerini ayarlamak çok zor oluyor. İş yerlerinden izin aldığımız sürece antrenmanlara katılabiliyorlar. Özel oyuncular spor müsabakalarına katıldıkları zaman gayet rahatlıyorlar, başka yerlere gitmiyorlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.