Özel: Soma. Erdoğan'a Yumruk Ve Tekmenin Cevabını Verdi

Özel: Soma. Erdoğan'a Yumruk Ve Tekmenin Cevabını Verdi

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 301 madenciye mezar olan Soma’nın, cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a yumruk ve tekmenin cevabını verdiğini söyledi. Özel, AK Parti’nin adayı Erdoğan’ın, maden ocağı faciasının yaşandığı...

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 301 madenciye mezar olan Soma’nın, cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a yumruk ve tekmenin cevabını verdiğini söyledi. Özel, AK Parti’nin adayı Erdoğan’ın, maden ocağı faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesinde cumhurbaşkanı seçiminde istediği başarıyı elde edemediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan’ın 20 milyon oy aldığını hatırlatan CHP Milletvekili Özel, “Karşısında 35 milyon insan var. 35 milyon insan, Tayyip Erdoğan'a oy vermedi. Başkanlık sistemini hayal eden bir kişiye iyi bir cevaptır bu. Aslında Erdoğan, istediği sonucu alamadı. Bu tartışmalı bir seçimdir. Bütün ülkeyi kapsayan bir cumhurbaşkanı seçilemedi. Bu sonuçlar doğru analiz edilmelidir. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın aldığı her 20 oyun karşısında 35 oy var. Bundan sonraki beklentimiz ötekileştirmeyen, görevini anayasal sınırlar içerisinde yapan, ülkeyi gerginliğe sürüklemeyen bir yönetim ve cumhurbaşkanı olmasıdır. Bunları yapmadığı takdirde ülkede gerginlik eksik olmayacaktır. Attığı her adımın takipçisi olacağız.” dedi.

Manisa’da cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Recep Tayyip Erdoğan'ı geçtiğini aktaran Özel, Manisalıların Erdoğan'a "hayır" dediğini de kaydetti. Başbakan Erdoğan’ın faciadan sonra yaptığı Soma ziyaretini hatırlatan Özel, “Taziyeevinde susmak, acıyı paylaşmak yerine bağırıp çağırırsan, yandaş şirketlerine işçi emeğini sömürtürsen böyle sonuçla karşılaşırsın. Türkiye’de kazanan AK Parti, Soma’da kaybetti. Türkiye, 'Kalbimiz Soma’da atıyor' diyor ya, eğer Türkiye’nin kalbi Soma ise Tayyip Erdoğan kaybetti, çünkü Soma Erdoğan’a, 'Bizimle değilsin' dedi.” diye konuştu.

Erdoğan’ın Soma’daki ve Manisa’daki duruma bakıp şapkasını önüne eğip düşünmesi gerektiğini belirten CHP’li Özel, “Soma, Tayyip Erdoğan’a, 'Sen benim cumhurbaşkanım değilsin' dedi. Erdoğan, Soma’da attığı yumruğun ve Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yekel’in attığı tekmenin karşılığını yedi.” şeklinde konuştu. Özel, “CHP olarak AK Parti’nin, bütün Türkiye’de kazanırken Soma ve Manisa’da kaybetmesini son derece önemli bir gösterge olarak görüyoruz. Soma üzerinden hepimizin işçi sınıfı, emek dünyası ile yeniden bir bağ kurması ve ilişkisini tarif etmesi gerekiyor. AK Parti’nin Soma’da aldığı sonucu, bozkırda açmış bir çiçek olarak görüyorum. Elbette bir çiçekle bahar gelmez ancak her bahar, bir çiçeğin açması ile başlar.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.