Özel İdarenin Yunusları engel tanımadı

Özel İdarenin Yunusları engel tanımadı

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bedensel Engelliler Halter Takımı, katıldığı ilk müsabakadan madalya ile döndü

Takımın Yunus isimli iki ası gümüş madalya ile dördüncülük aldı. Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bedensel Engelliler Halter Takımı, Ankara’da yapılan Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası’nda bir üçüncülük, bir de dördüncülük elde etti. İlk kez bir şampiyonaya katılan ekibin derecesi olumlu yankı buldu.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası, 27-28 Mayıs 2011 tarihlerinde Ankara’da yapıldı. Türkiye genelinde 60 sporcunun katıldığı şampiyonaya iki haltercisiyle katılan Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü, yarışmadan üçüncülük ve dördüncülük elde ederek döndü.

İlk kez böylesi büyük bir organizasyona katılan sporcularının aldıkları başarının önemine vurgu yapan Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bedensel Engelliler Halter Antrenörü Emin Görmüş, “Yarışmaya takımımızdan Yunus Kaya 67,5 kg’da, Yunus Emre Aydoğdu 75 kg’da katıldı. Yunus Kaya müsabakada kilo farkı ile dördüncü oldu. Yunus Emre Aydoğdu ise genç olmasına rağmen Büyükler kategorisinde yarışması nedeniyle Türkiye üçüncüsü oldu. Eğer Gençler kategorisinde katılabilseydi Türkiye şampiyonu idi. Avrupa Şampiyonası’na seçme niteliğindeki bir yarışmada sporcularımızın gösterdiği başarı son derece önemlidir. Yunus Emre Aydoğdu, Macaristan’da düzenlenmesi planlanan Avrupa Şampiyonası yapılırsa yarışmaya katılacak. Sporcumuz Avrupa Şampiyonası’ndan da madalya getirecek seviyededir” dedi. “Destek aldığımız sürece madalya getirmeye devam edeceğiz” diyen Görmüş, takıma her türlü desteği veren Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin ve yönetimine de teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.