Özel hastaneler gazilerden katkı payı alıyor!

Özel hastaneler gazilerden katkı payı alıyor!

Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, özel hastanelerde gerek şehit gerekse de gazi yakınlarından katkı payı istendiğini dile getirerek, “Katkı payının kaldırılması şart” dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümü, her sene Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Bu günde şehitlik ziyaret ediliyor, dualar ediliyor. STK'lar, kurum ve kuruluşlar gazileri ziyaret ediyor, onlarla sohbet ediyor. Gaziler sosyal hayatta bazı problemler yaşıyor. Konya'da ise gazilere ayrı bir hassasiyet gösteriliyor.

ÜLKEMİZ İÇİN CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Ege, Konyalı gaziler olarak her fırsatta devlet ve millet için canlarını vermeye, kanlarını dökmeye hazır olduklarını ifade etti. Ege, devletin kendilerini namerde ekonomik anlamda muhtaç etmediğini dile getirerek, sosyal anlamda gazilerin bazı problemlerle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

DEVLETİMİZ BİZİ KİMSEYE MUHTAÇ ETMİYOR

“Kahraman Gaziler, Gaziler Gününüz kutlu olsun” diyerek, konuşmasına başladı. Başkan Ege, gazilerin sosyal alanda bazı problemlerinin olduğuna vurgu yaptı. Süleyman Ege, “ÖTV'siz araç muafiyetinden yararlanmak istiyoruz” dedi. Özel hastanelerde vicdanları yaralayan olaylara imza atıldığını söyleyen Ege, “Özel hastanelerde gerek şehit yakınlarından gerekse de gazi ve yakınlarından katkı payı isteniyor. Bu durum doğru değil. Katkı payının kaldırılması şart. Ayrıca protez kullanan gazilerimizin tedavi süreci hızlandı. Tek merkezde tedavi yapılıyor. Bu konuda da sorunların çözümü için gerekli adımlar atılmalı. Bir de gazilerimizin istihdamının genişletilmesi gerekir. Devletimiz iş için 1 hak veriyor. Bazı gazilerimiz o hakkı kardeşleri, çocukları için kullanıyor. Zamanla bazı gazilerimiz zora girebiliyor. Hem gazilerimiz hem de gazi çocuklarımız için istihdam alanının genişletilmesi gerekiyor. Tekrar söylüyorum, genele bakıldığında devletimiz bizi maddi olarak namerde muhtaç etmiyor” şeklinde konuştu.

KONYALILAR GAZİLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Gazilerin yılın sadece bir günü değil, her günü hatırlanması gerektiğine dikkat çeken
Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, ayrıca şunları kaydetti: “Biz, bu millet ve devlet için canımızı vermeye, kanımızı dökmeye her daim hazırız. Bazı yerlerde gazilere vefasızlık yapıldığı haberlerini duyuyor ve gerçekten üzülüyoruz. Konya'da böyle bir durum söz konusu değil. Mülki amirlerimiz, yerel yöneticilerimiz, Konyalı vatandaşlarımız bizlere gereken önemi veriyor, halimizi hatrımızı soruyor. Allah, hepsinden razı olsun.”

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum