Özel Ekip, 4 Yaşındaki Nehir'in Kaçırılma İhtimalini De Araştıracak

Özel Ekip, 4 Yaşındaki Nehir'in Kaçırılma İhtimalini De Araştıracak

Van'ın Gürpınar ilçesinde 7 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmaları kar yağışı ve soğuk havaya rağmen devam ediyor. Şuana kadar herhangi bir ize rastlanılmazken ekipler daha önce aradıkları bölgeleri yeniden...

Van'ın Gürpınar ilçesinde 7 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmaları kar yağışı ve soğuk havaya rağmen devam ediyor. Şuana kadar herhangi bir ize rastlanılmazken ekipler daha önce aradıkları bölgeleri yeniden detaylı bir şekilde incelemeye başladı. Van Valiliği tarafından daha önce oluşturulan özel ekibin de özellikle Nehir'in kaçırılma ihtimali üzerinde durulacağı belirtildi.

Van'ın Gürpınar ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde 29 Ekim Çarşamba akşamı, evinin önünde oyun oynarken ortadan kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın izine hala rastlanmadı. 6 gündür mahalle ve çevresinde arama yapan askerler ile AFAD, UMKE ekipleri ve korucular, bugün sabahın erken saatlerinde yeniden çalışmalara başladı. İskender Dağları bölgesine giden ekipler soğuk havaya rağmen zirvelere çıkarak her kayanın altını didik didik aradı. Ancak yapılan aramalar yine sonuç vermedi. Bu arada arama çalışmalarına katılan AFAD ekibinin sorumlusu Sadi Ekin, daha önceden yapılan aramada gözden kaçabilecek olan bölgelerde arama yaptıklarını ifade ederek, "Her ihtimale karşı belki bir iz buluruz. Kar yağışı aramalarımızı olumsuz etkiledi. Çocuk farz edelim yürümüş olsa ve üzerinden bir elbise düşse, bir tokası dahi düşmüş olsa kar altına kalıyor. Aramalarda umut var her zaman ama gitgide azalıyor." dedi.

Arama çalışmalarının 7'nci gününde de Nehir'e ait bir ipucu bulunmazken, aramaların cuma gününe kadar devam edeceği belirtildi.

Öte yandan Valilik tarafından oluşturulan uzman ekip, bugünden itibaren farklı yöntemlerle çalışma yapacak. Özellikle Nehir'in kaçırılma ihtimali üzerinde durulacağı belirtilirken, uzman ekiplerin Nehir'in izine ulaşmak için izleyeceği çalışmalar gizlilik içinde yürütülecek. Bu arada İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı ekibi, Aslan Ailesi'ne ait evde incelemelerde bulundu. Minik Nehir'in olaydan kısa süre sonra bulunan ayakkabıları ve evdeki kıyafetlerinden örnekler alındı. Bu örnekler şu ana kadar elde edilen bulgularla karşılaştırılacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.