Özel Burç Vural Okulları Gazileri Unutmadı

Özel Burç Vural Okulları Gazileri Unutmadı

Gaziler Haftası ve Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşal rütbesi ve “gazi” unvanı verilişinin 93’üncü yılı, Özel Burç Vural İlköğretim Okulları’nda anlamlı bir törenle kutlandı.Öğrencilerin...

Gaziler Haftası ve Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşal rütbesi ve “gazi” unvanı verilişinin 93’üncü yılı, Özel Burç Vural İlköğretim Okulları’nda anlamlı bir törenle kutlandı.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri, tüm katılımcıların duygu dolu anlar yaşamasına neden olan etkinlik nedeniyle Gaziler Derneği Genel Sekreteri Özcan Nalim ile Kıbrıs gazilerinden Ömer Mehmet, Çetin Şimşek ve Fatih Kesirci okulda konuk edildi. Katılımcı gazilere Burç Okulları adına, birer teşekkür plaketi verildi. Etkinlikte, Gaziler Derneği Genel Sekreteri Özcan Nalim, öğrencilere anılarını ve “Gaziliğin ne demek olduğunu” anlattı. Hazırlanan slayt gösterileri ve belgesellerle “vatanımızın nasıl savunulduğuyla birlikte savaşın çirkin yüzü” de anlatıldı. Çocukların okuduğu şiirler gazilere duygu dolu anlar yaşattı.

Böylesine anlamlı bir etkinliğe katıldıkları için gazilere teşekkürlerini ileten Özel Burç Vural İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Başol, “Gazilerimiz tarihimiz ve geçmişimizdir. Anadolu’nun bir karış toprağının bile kıymetini bilmeliyiz. Bu topraklar şehitlerimizin kanıyla yıkandı. Vatan, millet, toprak sevgisi bizim için çok önemli. Tarihi olmayan ve tarihine sahip çıkmayan milletler yok olup gitmiştir. Bizim öğünebileceğimiz bir tarihimiz var. Gazilerimizi her yıl okullarımızda ağırlıyoruz. Gazilerimiz yılda bir kez değil hayatımızın her anında hatırlanmayı hak ediyorlar.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.