Özbekistan’da Parlamento Seçimi Yapılacak

Özbekistan’da Parlamento Seçimi Yapılacak

Özbekistan’da 21 Aralık’ta yapılacak parlamento seçimlerinde 571 aday 135 sandalye için yarışacak. Propaganda çalışmaları önceki gün başlayan seçimde dört siyasi parti mücadele edecek. Seçime katılan partilerden Özbekistan Liberal...

Özbekistan’da 21 Aralık’ta yapılacak parlamento seçimlerinde 571 aday 135 sandalye için yarışacak. Propaganda çalışmaları önceki gün başlayan seçimde dört siyasi parti mücadele edecek.

Seçime katılan partilerden Özbekistan Liberal Demokrat Partisi 135, Halk Demokrat Partisi 134, Milli Diriliş Partisi 125 ve "Adalet ve Sosyal Demokrat Partisi de 123 aday gösterdi. Seçimde yarışacak adayların yüzde 32’ye yakınını ise kadınlar oluşturuyor.150 sandalyeli meclisin 15 sandalyesi ise Özbekistan Ekoloji Hareketi(ÖEK) tarafından belirlenecek

Özbekistan'da 21 Aralık’ta yerel saatle 06.00'da başlayacak oy verme işlemi akşam 20.00’ye kadar devam edecek. 31 milyon nüfuslu Özbekistan’da yaklaşık 20 milyon dolayında seçmen bulunuyor.

Seçimleri, aralarında Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) olduğu bir çok uluslararası kuruluş ile değişik ülkelerden 300'ün üzerinde gözlemci ve basın mensupları takip edecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.