Oyuncaksız kalmasınlar

Oyuncaksız kalmasınlar

Sosyal medya üzerinden bir araya gelen 4 kişi 'Oyuncaksız Çocuklar İçin' adlı bir grup kurdu. Grubun amacı ise ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşarak, onlara giyim, gıda ve oyuncak yardımı yapmak

Son aylarda sosyal medya üzerinde bir araya gelen insanlar yardıma muhtaç ailelere ulaşıyor. 4 kişi Ocak ayında sosyal medya sitesi facebook üzerinden açtığı ' Oyuncaksız Çocuklar İçin' adlı grup ile yardımseverler ile bir araya geldi. Grubun hedefi ise tüm çocukların yüzünü güldürmek. Bugüne kadar yaklaşık 200 çocuğun yüzünü güldüren grup yardıma muhtaç ailelere de yardımda bulunuyor. 'Oyuncaksız Çocuklar İçin' adlı grubun yöneticisi Osman Demirci, "Çocukları sevindirmek çocuk oyuncağı. Amacım Konya'da bütün çocukları sevindirmek ve oyuncaksız çocuk bırakmamak" dedi.

 ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUM

Grubu kurma hikayesine değinen Osman Demirci, "1978 yılında Konya'da doğdum. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri bölümünde çalışıyorum. Küçükken benim hiç oyuncağım olmadı. Bir keresinde yurt dışından bir komşumuz yaz tatiline gelmişlerdi. Onların çocuğunun çok oyuncağı vardı. Onla birlikte oyuncak oynardık. Oyuncaklarını çok severdim. İzinleri bittiği için yurt dışına dönmek zorunda kaldılar. Bana da kırık bir arabayı bıraktılar. Bana kırık arabayı bırakmalarına rağmen çok sevinmiştim. Çok mutlu oldum. Tekerlekleri olmamasına rağmen oynuyordum. Günlerce o arabayla birlikte uyudum. Bu grubu açmamda ki diğer bir hikaye ise ben çocuklarıma bir kutu çikolata alırım. Bu çikolatayı dolaba koyarım. Çocuklarım ne zaman isterse onlara veririm. Yine bir gün marketten bir kutu çikolata aldım. Eve giderken sokakta çocukları gördüm. Bu çocuklara çikolataları dağıttım. Çok mutlu olduklarını gördüm. Bana sarıldılar beni öptüler. Sevinçleri hoşuma gitti. Bundan dolayı böyle bir grup kurmaya karar verdim. Çocukları ben çok seviyorum. Bütün çocukları istisnasız hepsini çok seviyorum. Bazen bizim bile kaldıramayacağımız bu acıları ve olayları çocuklar çekiyor. Bunlar beni çok üzüyor. Çocuklara bir şeyler yapma gereği duyduğum için bu grubu kurdum" diye konuştu.

YARDIMSEVER SAYISI ÇOĞALDI

'Oyuncaksız Çocuklar İçin' adlı grubun nasıl büyüdüğünü aktaran Osman Demirci, şu ifadeleri kullandı: "Oyuncaksız Çocuklar İçin adlı grubu kurdum. Bu grubu kurarken tüm eş, dost akrabaya söyledim. Bu grubu kurmama çok sevinip beni destekleyen de oldu. Bana yapamazsın diyen arkadaşlarımda oldu. Benim çok sevdiğim 3 tane iş arkadaşım var.  Ben grubu kurdum. İş arkadaşlarım; İbrahim Salim, İsmail Törön ve Ali Kılınç bana destek oldular. Bize yardım edebilecek kişilere ulaştık. Çukurçimen Köyü'ne ayakkabı, yiyecek, elbise ve oyuncak dağıttık. Orada 100'e yakın çocuğu sevindirdik. Daha sonra biz bunları yayınlayınca insanların hoşuna gitti. Bize yardım eden kişi sayısı çoğaldı. İl ve il dışından çok insan yardım etmeye başladı. Başladığımızda malzememiz çok azdı. Şimdi malzememiz var. Artık bir depomuz bile var" ifadeleri kullandı. 3 çocuğu ve eşininde kendisine çok büyük destek verdiğini ifade eden Demirci şu ifadeleri kullandı: "En büyük oğlum 13 yaşında. Kızım 10 yaşında. En küçük oğlum ise 4 yaşında. Çocuklarımda benimle birlikte koşturuyor. Onlara gelmeyin diyorum benden önce arabaya biniyorlar. Depoda çocuklarımda benimle birlikte çalışıyor. Eşimde bana destek veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Dul olan bir bayanın evine giderken eşimle gidiyorum. Yardımlarımızı öyle yapıyoruz. Çocukları sevindirmek çocuk oyuncağı. Amacım Konya'da bütün çocukları sevindirmek ve oyuncaksız çocuk bırakmamak. "

ALLAH'TA ONUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN

Depoda ihtiyaç sahibi bir aileye gıda yardımında ve çocuklarına ise giysi, ayakkabı, hediye yardımında bulunan Demirci, şöyle konuştu: "Burada depomuzda ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulunduk. Çocuklara ayakkabı, giysi ve hediyeler verdik. Ailesine ise gıda yardımında bulunduk. Normalde ihtiyaç sahibi aileye sürpriz yaparak evlerinde yardım ediyorduk. Bugün yardım ettiğimiz aile çevremizde ihtiyaca muhtaç bir aileydi. Onun için burada yardımı yaptık." Osman Demirci'nin kendilerine ve çocuklarına yaptığı yardımdan mutlu olduklarını ifade eden Ömer Mazlum, " Osman ağabeye teşekkür ediyorum. Zor günümde çocuklarıma yardım etti. O benim, eşimin ve çocuklarımın yüzünü güldürdü. Allah'ta onun yüzünü güldürsün." Osmangazi Mahalle Muhtarı Murat Karadağ da, "Osman kardeşimiz bizim mahallemizde ikametgah ediyor. Bizden bir depo talep etti. Bizde kendisine tahsis ettik. Elimizden geldiğince bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Osman kardeşimize hem yardıma muhtaç aileler buluyoruz hem de gıda ve oyuncak yardımında bulunuyoruz” dedi.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.