Oyuna gelmeyelim!

Oyuna gelmeyelim!

MİLKO Üyesi 11 kuruluşun ortak bildirisini açıklayan Yavuz aydın, “Ülkemizde yaşananların kaynağı İsrail ve ABD’dir. Teröre destek verenle bir olup terörle mücadele edilmez. Artık kan dökülmesin. Dış mihrakların oyununa gelmeyelim” dedi

Milli Görüşçü Kuruluş ve Organizasyonlar (MİLKO) Üyesi 11 dernek ortak imza ile bir bildiri açıkladı. Dernek başkanlarının imzası ile açıklanan bildiride “Terörün sebebi ve çözüm yolları” açıklandı. Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cansuyu, Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der), Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD), Ekonomik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER), İrşad Dayanışma Vakfı, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER), Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) şube başkanları ile, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Derneği (NEÜDER), ve Enderun Mezunları Derneği başkanlarının imzaları ile yayınlanan bildiriyi ÖĞDER Şube Başkanı Yavuz Aydın açıkladı.

Ülkemizde büyük bir oyunun parçalarının oynandığını ifade eden Yavuz Aydın, açıklamasında “Terör hem Doğu’da hem de Ankara’nın göbeğinde can alıyor. 3 ay içerisinde 150 civarında şehit cenazesi geldi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Terör örgütleri taşeron örgütlerdir. Kendilerini besleyip yönetenlerin piyonlardır. asıl düşman arkadaki devlet, mihrak ve zihniyetlerdir. Bu ülkelerin asıl amaçları bölgede Büyük İsrail devletini kurmaktır. Birlik ve bütünlüğümüzü bozan bu oyunlar büyük planın parçalarıdır.30 yıldan fazla süreden bu yana bizi terör belası ile uğraştıran dış güçlerin baında ABD gelmektedir. Biz ise ABD’ye stratejik ortak, kadim dost demekteyiz. Teröre destek verenle bir olup terörle mücadele edilmez” ifadelerine yer verdi.

KARDEŞLİK ÇAĞRISI YAPIYORUZ

“Gün rahmetli Erbakan Hocamız gibi ‘Bana ne Amerika’dan deme günüdür” diyen Aydın, açıklamasına şöyle devam etti: “Biz bugün, kardeşlik, birlik-beraberlik çağrısı yapıyor ve herkesi barışa davet ediyoruz. artık kan dökülmesin diyor ve dış mihrakların oyununa gelmeyelim diye haykırıyoruz. Milli Görüş, Doğu’ya hizmet götürdü, yatırım yaptı. Amaç, gelir dağılımında daleti sağlamak, işsizliği azaltmak, terörü engellemekti. Biliyoruz ki bölenin sorunları temelde üç tanedir. 1.Güneydoğu sorunu; Sebebi geri kalmışlıktır Çözümü üretimdir, sanayileşmedir. 2.Kürt sorunu; Sebebi ırkçılıktır. Çözümü, İslam kardeşliğidir.3.Terör sorunu; Sebebi dış güçlerdir. Çözümü eğitimdir, İslam kardeşliğidir, güvenlik tedbirlerinin artırılmasıdır.”

BATICI GÖRÜŞLERİ REDDEDİYORUZ

İnançlar etrafında birleşilmesi gerektiğinin altını çizen Aydın, şöyle konuştu: “Türk, Kürt’süz, Kürt, Türk’süz yapamaz. Biz kardeşiz. Bu toprağı birlikte savunduk, ülkemizi birlikte kurduk. Bir bedenin uzuvları gibiyiz. Rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz, bayrağımız bir. Bu kadar birlik yetmiyor mu? Kan dursun, barış ve kardeşlik gelsin istiyoruz. Temel insan hakları pazarlık yapılmadan verilsin. Bölgeye yatırım yapılmalı, istihdam sağlanmalıdır. Sadece bölgeye değil ülkemizin her alanına fabrikalar açılmalıdır. Eline silah alıp dağa çıkan çocukları kim bu hale getirdi? Eğitim sistemimiz bu çocukları üretti. Materyalist, Batıcı eğitim modelinden vazgeçerek ‘Önce ahlak ve maneviyat’ı esas alan maneviyatçı modele geçilmelidir. Çocuklarımızı vatanını milletini seven evlatlar olarak yetiştirmeliyiz. Biz açıkça ifade ediyoruz ki, Batıcı görüşleri, yönelişleri, aziz milletimizi Batıcılıkla bu güne kadar oyalayanları görüşü ne olursa olsun desteklemedik ve bundan sonra da desteklemeyeceğiz. Problemlerin çözümü Milli Görüş prensipleriyle olacaktır. Çözüm TBMM’dir. Ülkemizde ve dünyada saadet düzeninin kurulması için Milli Görüş mutlaka Meclis’te olmalıdır.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.