Oyları da, partiyi de sattılar

Oyları da, partiyi de sattılar

Demokrat Parti (DP) eski GİK üyesi Durmuş Alagöz, DP Genel Merkez Binasının Türkiye Makine Mühendisleri Odasına satılmasını sert bir şekilde eleştirdi

Basın mensuplarıyla Demirci İş Merkezi’nde bulunan bürosunda bir araya gelen Durmuş Alagöz, Namık Kemal Zeybek’nin parti genelindeki bütün itirazlara rağmen parti genel merkez binasını sattığını ifade ederek, “Siyaseti parayla yapmaya çalışıyorlar. Biz, genel merkez binamızı cebimizden verdiğimiz paralarla yaptırmıştık. Bazıları gibi devletten para alarak binalar dikmedik. Fakat DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, geçmişteki onca emeği hiçe sayarak, bizim tırnaklarımızla kazıya kazıya var ettiğimiz DP Genel Merkez Binası’nı gözünü kırpmadan bir çırpıda sattı. DP Genel Merkez Binası’nın partileri için manevi değerinin de çok büyük olduğuna işaret eden Alagöz, “Biz, bu binada yasakları kaldırdık. Bu binada Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı seçtik. Sayın Zeybek’yi birçok defa ikaz etmemize rağmen genel merkez binasını 4 milyon 250 bin TL’ye Türkiye Makine Mühendisleri Odası’na binayı sattı. Siyasetin halkla yapılacağı gerçeğini unuttular ve parayla siyaset yapmaya kalktılar. Bugün bu partinin sürekli oy kaybederek bu hale gelmesinde Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu büyük rol oynamıştı. Onlar partimizin oylarını satmıştı, Zeybek ise partimizin mal varlıklarını satıyor” diye konuştu.

Bu satışın iptali için suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Durmuş Alagöz, “Namık Kemal Zeybek’nin yaptığı bu büyük yanlışlıktan dönmesi gerekiyor. Bizim alın terimizle aldığımız bu binayı böyle bir çırpıda satıp yok etmeye kimsenin hakkı yoktur. Demokrat Parti bu değil, bu olmamalı. 4 milyon 250 bin TL’yi Türkiye genelindeki teşkilatlara söyleselerdi, teşkilatlar toplayıp verirdi” diye konuştu.

Demokrat Parti’nin Bağımsız Türkiye Partisi ile ittifak kurarak seçime girmesini de eleştiren Alagöz, “Demokrat Parti’nin böyle bir ittifaka ihtiyacı yoktu. Kimseyle ittifak kurmamalıydık. Zaten bu şekilde sürekli olarak oy kaybediyoruz. Oyumuz yüzde 34’lerden bakın nerelere kadar düştü. Yüzde 1’de olsa Demokrat Parti, kendi adıyla, kendi misyonuyla, kendi değerleriyle bu seçime girmeliydi” dedi.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum