Oxfam: Senegal’de Ekonomik Eşitsizlik Ve Kadına Karşı Şiddet Artıyor

Oxfam: Senegal’de Ekonomik Eşitsizlik Ve Kadına Karşı Şiddet Artıyor

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, Senegal’in başkenti Dakar’da düzenlediği forumda, ülkede son yıllarda ekonomik eşitsizlik ve kadına karşı şiddetin hızla arttığını açıkladı. Dünya sağlık Örgütü’nün (WHO) son raporuna göre...

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, Senegal’in başkenti Dakar’da düzenlediği forumda, ülkede son yıllarda ekonomik eşitsizlik ve kadına karşı şiddetin hızla arttığını açıkladı.

Dünya sağlık Örgütü’nün (WHO) son raporuna göre dünyadaki her üç kadından biri şiddet görüyor.Senegal’de ise her 10 kadından 4’ünün şiddet mağduru olduğu belirtiliyor. Yasaların caydırıcı olmadığı Senegal’de, hükümet açıkladığı yeni reform paketiyle kadına şiddetin önüne geçilmesi amacıyla, eşitlik ilkesini destekleyen yeni kanunları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Oxfam Batı Afrika Tarımsal Kampanya Yöneticisi Samira Daoud yeni gelişmelerle ilgili, “Senegal hükümetinin ekonomik reform paketi, kadın istihdamı ve kadınların iş gücüne katılımını artırmaya yönelik bir dizi yasa düzenlemesi yaptı. Bunun daha da ötesinde cehaletle mücadele edilmesi gerekli. Kız çocukları ile erkek çocukları arasındaki eğitim farkının daralmasına yardımcı olan bir zorunlu eğitim yasası gerekli. Gelişmekte olan bölgelerde, kayıt dışılıkla başa çıkmada, kadınlar için istihdam teşvikleri uygulanması gerek.” diye konuştu.

Başbakan Muhammed Bun Abdullah Dione tarafından açıklanan siyasi ve ekonomik reformlar ile özellikle bölgeler arasındaki ekonomik uçurumun giderilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda kadın çalışanlar için sigorta prim düzenlemeleri, yatırım teşvik düzenlemeleri ve sosyal güvenlik kapsamının genişletilmesi gibi düzenlemeler evde çalışanlar ve tarım işçilerini kapsayacak şekilde genişletildi. Yeni uygulamalar ile kadınların refah düzeylerinin artırılması ve toplumda daha çok söz sahibi olması hedefleniyor.

Resmi raporlarda kadına şiddetin özellikle gelir düzeyi düşük olan bölgelerde arttığına dikkat çekiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.