Oto Pazarı bakımsız bırakıldı

Oto Pazarı bakımsız bırakıldı

Ankara Yolu üzerinde pazar günleri açılan Açık Oto Pazarı'nda sıkıntılar bitmiyor. Her hafta yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret ettiği ve haftada bin arabanın satışa sunulduğu pazarda satıcısından alıcısına birçok kişinin şikayeti bulunuyor.

Ankara Yolu üzerinde pazar günleri açılan Açık Oto Pazarı'nda sıkıntılar bitmiyor. Her hafta yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret ettiği ve haftada bin arabanın satışa sunulduğu pazarda satıcısından alıcısına birçok kişinin şikayeti bulunuyor. Pazarda araba satan Mehmet Ali Altuntaş, yaklaşık 1.5 senedir faaliyet gösteren araba pazarının birçok sorunun olduğunu ve belediyenin hizmet getirmediğini söyledi.

4-3.20160104095138.jpg

BİNLERCE KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Altuntaş şöyle konuştu: "Bu pazarı her hafta 5 bin kişi ziyaret ediyor. Artık bu pazarı sadece erkekler ziyaret etmiyor. Bayanlar da artık pazarda dolaşıyor. Bayanlar için herhangi bir tuvalet ya da mescit yok. Erkekler için olan tuvaletler ise yetersiz. Koskoca araba pazarında sadece 4 tuvalet bulunmaktadır. Bu tuvaletler önünde de uzun kuyruklar oluşmakta. Biz kaç defa şikayette bulunduk. Belediye şikayetimize sessiz kaldı. Pazarda sadece tuvalet sorunu yok köpek sorunu da var. Haftanın 6 günü bu pazarda 100'e yakın köpek dolaşıyor. Bu köpeklerin pisliklerini bizler temizlemek zorunda kalıyoruz. Karatay Belediyesi'ne şikayetimizi belirttik onlarda bu bölgenin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olduğunu söylediler. Büyükşehir Belediyesi de Karatay Belediyesi'ne bağlı olduğunu söyledi. Bizler buraya girmek için 12.5 TL veriyoruz. Ama hiçbir hizmet alamıyoruz” diye konuştu. Pazarın yakınında bulunan misafir otoparkının da farklı amaçlar için kullanıldığını belirten Altuntaş, “Bazı vatandaşlar misafir otoparkında araçlarını satışa çıkarıyor. Bu yasal değil. Her gün itiraz ediyoruz. Zabıta ise herhangi bir şey yapmıyor. Dışarıda seyyar satıcılar var. Yemek satıyorlar hangi ürünü kullanıyor belli değil. Zabıtalar gelsin bari bunları denetlesin. Her önüne gelen satış yapıyor. İnsan sağlığı ile oynuyorlar" dedi. 

4-4.20160104095149.jpg

PAZAR ÜCRETİNE ZAM YAPILDI

Pazarda araba satan Musa Sarısakal ise, "Devlet emekliye yüzde 3 zam yapıyor. Belediye ise oto pazarına yüzde 25 zam. Biz emekliyiz. Oto pazarına ilgi ve bakım yok. Belediye buraya yapmış ama ulaşım zor. İnsanlar buraya gelebilmek için en az 30 dakika harcıyorlar. Tuvaletler yetersiz. Burada her hafta bin satıcı var. En az bin kişiye 4 tuvalet yetersiz. Belediyenin burada herhangi bir lokanta hizmeti yok. Dışarıda seyyar satıcılar yemek satıyorlar. Onlar denetleyenlerde yok" dedi.

4-6.20160104095158.jpg

PAZARI RAHATÇA GEZEMİYORUZ

Pazarın müdavimlerinden oto pazarın açıldığı günden bu yana her gün araba satmaya gelen Ramazan Ay da, "Biz buraya girmek için 12.5 TL veriyoruz. Ama verdiğimiz paranın karşılığını alamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bizlere yeterli hizmeti sağlamıyor. Dışarıdaki araba sayısı içerde ki araba sayısından fazla. Dışarıda insanlar para vermeden arabalarını bizden daha iyi koşullarda satıyorlar. Bizler sadece verdiğimiz paranın karşılığını almak istiyoruz. Dışarıda araba satan kişi içerde ki hizmetten yararlanabiliyor. Biz sadece buraya laf olsun diye 12.5 TL vermiyoruz. Dışarıda araba satanlar bizim giriş çıkışlarımızı zorlaştırıyor" şeklinde konuştu. Pazara araba satın almaya gelen Hızır Güdücü, pazara araba bakmak için geldiğine pişman olduğunu belirtti. Güdücü, pazara yeteri kadar bakım yapılmadığını belirterek şöyle konuştu: "Pazara araba bakmak için geldim. Ama pişman oldum. Pazara bakım yok. Tuvalete girmek için yaklaşık 5 dakika bekledim. Çıktığımda ise elimi yıkayacak bir sabun bile bulamadım. Buraya arkadaşım ile geldim. Misafir otoparkında arabamızı koyacak yer bulamadık. İnsanlar bu otoparkta araba satıyorlar. Pazarda ise rahatça gezemiyoruz. Her yer köpek ve yerlerde hep köpek pisliği. Belediye ekipleri buraya biraz bakım yapmalı."

4-7.20160104095209.jpg

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.