Oto kiralamaya bayram gelmedi

Oto kiralamaya bayram gelmedi

Oto kiralama sektörü yaz mevsimindeki piyasayı mumla arıyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla oto kiralamada yaz mevsimine göre yüzde 60 bir düşüşün olduğu bildirildi.

Gözünü Kurban Bayramı’na diken oto kiralamacılar, bugün ve bayramın son gününe kadar piyasada hareket beklediklerini söyledi. Vatandaşın, kurbanlığını alarak bayram alışverişini tamamlamasından dolayı sosyal ihtiyaçlara yönelmediğini ifade Erbil Oto Kiralama Sahibi Fatih Erbil, “Birçok vatandaş kurbanlığını kredi kartıyla aldı. Bunun yanında kıyafete de para harcadı. Bu ekonomik giderlerden dolayı araba kiralama oranı oldukça düştü. Biz yine de bayramda umutluyuz. Bayramın birinci günü işlerini halledenler arabalarıyla seyahate çıkacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

REZERVASYON YAPTIRAN YOK

Son günlerde iç piyasada durgunluğun hakim olduğunu kaydeden Erbil, “İkinci el satışları da duraksadı. Otomobil sektörü genel anlamda kötü gidiyor. Kurbanını kesen vatandaşın gezmeye zaman ayırırsa işler hareketlenir aksi takdirde bu durgunluk devam eder. Ramazan Bayramı’nda haftalar öncesinde rezervasyon yapmıştık. İş yerimize geleni araba olmadığı için geri döndürmek zorunda kalıyorduk. Bu bayramda aynı şeyi söylememiz doğru olmaz. Memleketlerine gidecek olanlar da otobüsü tercih ediyor. Aslında otomobil kiralama daha ekonomik ama vatandaş, araba olunca gezmek isteyecek bu da para olarak geri gelecek” diye konuştu.

ÇİÇEKÇİ DE BU İŞİ YAPIYOR

Konya’da oto kiralama işi yapan dükkan sayısının bini geçtiğini ifade eden Erbil, “Emlakçı da bu işi yapıyor. Çiçekçi de bu işi yapıyor. Kendi arasını kiraya verenler de çoğalınca işlerimiz olumsuz etkileniyor. Her geçen pasta küçülüyor. Bizde bu açığı kapatmak için ek işler yapmaya başladık. Birçok oto kiralamacı, araba alıp satıyor. İnşaat sektörüyle ilgilenen çoğaldı. Ev kiralayanlar da var. Başka türlü geçinmek oldukça zor. Çünkü oto kiralama yaz mevsiminde hareketleniyor. Kış dönemi durgun geçiyor. Çiçekçi ruhsatıyla oto kiralama işi yapan var. Böyle olunca işlerin durgu olması gayet normal” ifadelerini kullandı. Erbil, otomobil kiralarının da 70-150 lira arasında arabanın modeline göre değişiklik gösterdiğini sözlerine ekledi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.