Öso Türkiye’de Abd Kongre Üyeleri İle Görüşecek

Öso Türkiye’de Abd Kongre Üyeleri İle Görüşecek

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin yarın Türkiye’de bir grup ABD kongre üyesi ile görüşeceği iddia edildi. Görüşme’de ABD’nin ÖSO’ya vereceği silah ve askeri eğitim konularının ele alınacağı kaydedildi.ABD ve müttefiklerinin...

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin yarın Türkiye’de bir grup ABD kongre üyesi ile görüşeceği iddia edildi. Görüşme’de ABD’nin ÖSO’ya vereceği silah ve askeri eğitim konularının ele alınacağı kaydedildi.

ABD ve müttefiklerinin Suriye’de IŞİD’e yönelik gerçekleştirdiği operasyonun ardından, muhaliflere destek sağlama konusunda adım atılacağı ifade ediliyor. Muhaliflere yakın kaynaklar, yarınki buluşmada ÖSO’ya silah ve eğitim sağlama konularının ana tema olacağını söylüyor.

Öte yandan ABD Başkanı Barac Obama’nın açıkladığı IŞİD ile mücadele planında, Suriye’deki muhalif gruplara eğitim ve silah desteği de bulunuyor. Yapılacak görüşmelerde nasıl bir adım atılacağı ise merak konusu. IŞİD’e yönelik koalisyonda yer alan Suudi Arabistan 5 bin 400 muhalif savaşçıya eğitim yeri sağlayacağı açıklamasında bulunmuştu. ABD yönetimi muhaliflere eğitim ve ekipman sağlama konusunda Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.