Osnabrück’te İmam Eğitimi Başlıyor

Osnabrück’te İmam Eğitimi Başlıyor

Osnabrück Üniversitesi’de Almanya genelindeki imam ve cami görevlilerine yönelik yeni bir meslek içi eğitim programı düzenlenecek. 2015 yılının ocak ayında başlayacak ve bir yıl sürecek programda Almanya ile ilgili genel bilgilerin yanı...

Osnabrück Üniversitesi’de Almanya genelindeki imam ve cami görevlilerine yönelik yeni bir meslek içi eğitim programı düzenlenecek. 2015 yılının ocak ayında başlayacak ve bir yıl sürecek programda Almanya ile ilgili genel bilgilerin yanı sıra gençlere yönelik çalışmalar ve aşırılığın nasıl önüne geçilebileceği gibi konular da ele alınacak.

Almanya’nın Osnabrück Üniversitesi’ndeki İslam İlahiyatı Enstitüsü’nde imam ve cami personeline yönelik sunulacak meslek içi eğitim programı 2015 yılının ocak ayında başlayacak. “Cami Cemaatinde Gençlere Yönelik Çalışmalar ve Aşırılığa Karşı Önlemler” başlığını taşıyan ve bir yıl sürecek olan meslek içi programa Almanya genelinde ilgi duyan imam ve cami personeli katılabilecek. Söz konusu programda Almanya’nın tarihi, siyaseti, hukuku ve toplumu ile ilgili bilgiler dışında cami derneklerinde gençlere yönelik çalışmalar ve aşırılıkların önüne geçme gibi konular da işlenecek.

Aşağı Saksonya Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığı da adı geçen programı 100 bin Euro’luk bir bütçe ile destekliyor.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Osnabruck Üniversitesi İslam İlahiyatı Enstitüsü Başkanı Prof. Bülent Uçar Almanya’da Müslümanların ülkeye başarılı bir uyumu için ülke ile ilgili bilgi sahibi olmalarının önemine dikkat çekti. Prof. Uçar, “Özellikle gençler bu ülkenin vatandaşı olarak İslam’ın imajı noktasında belirleyici öneme sahipler.

Hayatın tüm alanlarında katılım sağlamaları İslam ve Müslümanların uyumu ve toplumsal dayanışma açısından büyük öneme sahiptir. Bu mesele geleceğin şekillenmesi noktasında da büyük önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

DİN GÖREVLİLERİ ÖNEMLİ

Osnabrück Üniversitesi Başkan Yardımcısı Prof. Joachim Härtling ise Osnabrück Üniversitesi’nde sunulan söz konusu programın Almanya geneli için büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. Programa katılan imam ve cami görevlileri topluma etkisi olan ve önemli konumlarda bulunan kişiler olduğunu da ifade eden Prof. Härtling, “Bu kişiler Müslüman cemaat mensupları ve çoğunluk toplumu arasında köprü vazifesi görebilecek insanlardır. Bu açıdan bu program Almanya geneli için de büyük öneme sahiptir. Aşağı-Saksonya’nın da mali destek vermesi programın ne derece önemsendiğini göstermektedir.” şeklinde konuştu.

Osnabrück Üniversitesi’nden benzer bir program 2010/11 sömestrinde de gerçekleştirilmişti. O dönemde yapılan tecrübelerin ışığında bazı değişiklikler de yapılarak 2015 yılında başlayacak olan programın içeriği belirlendi. 2010/11 yılındaki programı da Aşağı-Saksonya Eyaleti ile Federal Göç ve Mülteci Dairesi finanse etmişti. Programda verilecek seminerlere hoca olarak Osnabrück Üniversitesi İslam İlahiyatı Enstitüsü görevlileri ile Katolik ve Protestan İlahiyatçıların yanı sıra başka enstitülerden de görevliler katılacak. Katılımcılara dönem sonunda sertifika verilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.