Osmanlı'da döner keyfi

Osmanlı'da döner keyfi

Türk fast-foodu olarak adlandırılan döner vazgeçilmez yemekler arasına girdi. Konya'da hizmet veren Osmanlı Döner ise hem lezzeti hem de hizmetiyle büyük ilgi görüyor

Tavuk döner dükkanı sayısında artışlar yaşanmaya devam ediyor. Dükkan sayısında yaşanan büyük artışlar, gözlerden kaçmadı. Ucuz fiyata satılan tavuk dönerler vatandaşa cazip geliyor. Vatandaş, dönerin ucuz olduğu kadar kaliteli ve lezzetli olmasına da dikkat ediyor. 37 yıldır dönercilik işiyle uğraşan ve baba mesleğini devam ettiren Osmanlı Döner sahibi usta Osman Akdağ, “Konya'da önceden 5 tane dönerci dükkanı vardı. Şimdi her köşe başında bir dönerci dükkanı bulunuyor. Meslekteki 37 yıllık başarımız, işimizi severek yapmamızdan kaynaklanıyor” dedi. 

SEMRA ÖZEL DÖNERİMİZİ ÇOK SEVMİŞTİ

Vatandaşa fiyatın, lezzetin ve hizmetin en iyisini sunmaya çalıştıklarını belirten Akdağ, Allah'ın emretmediği bir şeyi yapmam şeklinde konuştu. Amacının Allah'ın rızası ile para kazanmak olduğunu vurgulayan Akdağ, “Hiç bir esnaf, müşterisinin sağlığı ile oynamayı göze almamalıdır. Esnaf, bu yüzden müşterisine her şeyin en iyisini sunmaya çalışmalıdır. Askerlik yıllarımda bile askeriyede dönerci olarak çalışıyordum. Bütün paşalar, dönerimi büyük bir lezzet ile yerdi. Turgut Özal'ın eşi dahi yaptığım döneri yedi. Kendime ait prensiplerim var. Bu prensiplerimi iş alanım içerisinde uygulamayı kendime hedef edindim. Belirli ve bilinen bir marka her zaman daha çok tercih edilmiştir. Dönerimizin içine koyduğumuz malzemelerimizin ve baharatlarımızın tümü kalite standartlarına uygundur. Döneri yaparken kalite malzeme kullanmak kadar, işini kaliteli ve emek ve sevgi vererek, yapmakta öncelikli koşuldur" dedi.

BAHARATLAR HİNDİSTAN'DAN GELİYOR

İkram edilen baharatların özel olarak Hindistan'dan getirildiğini kaydeden Akdağ, "Masalarda özel baharatlarımız var. Bu baharatların içinde müşterilerimiz tarafından en dikkat çekeni ise; Hindistan'dan özel olarak getirdiğimiz çekilmemiş acı biberdir. Çekilmemiş halde gelen ve çok acı olan biberi, Konya'da çektirerek müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. Bu biberdeki acı, bilinen acıya göre çok daha etkilidir. Acının dönere ayrı bir tat verdiği ise gerçekten doğrudur. Konya'da her geçen gün bir  döner dükkanının açıldığını duyuyoruz. Dükkan açıldıkça kalite ve lezzet azalmasın. Bizler esnaf olarak, müşterilerimiz ise lezzet olarak doyuma ulaşsın. Vatandaşlar döner yemek istiyorsa mutlaka Osmanlı Dönere uğrasın” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.