Osmanlı geleneğini yaşatıyor

Osmanlı geleneğini yaşatıyor

Çocuğunu sünnet ettirecek olan Avukat Serdar Ölmez, oğlunun sünnet düğününde davetiyeden müziklere kadar pek çok detayı "Osmanlı" teması ile hazırlattı. Düğün davetiyesi ise büyük beğeni topluyor

12 Yıldır Avukatlık yapan Serdar Ölmez, tek çocuğunun sünnet merasimini unutulmaz kılmak ve tarihi değerleri hatırlatmak için düğünde Osmanlı motiflerinden faydalandı. Düğün davetiyesini bir ferman şekkinde hazırlatan Baba Ölmez, Sünnet elbisesini de Muhteşem Yüzyıl dizisinin giysilerini hazırlayan ustaya yaptırdı.

TARİHİ DEĞERLERİ HATIRLATTIK

Osmanlı tarihine ilgi duyduğunu belirten baba Ölmez, son zamanlarda yayınlanan tarih dizilerinden dolayı Osmanlı tarihine daha da ilgisinin arttığını belirterek, "Muhteşem Yüzyıl dizisinden yola çıkarak, hem çocuğumuzun sünnetini unutulmaz kılmak için hem de tarihi değerlerimizi tekrar hatırlamak için düğünümüzü Osmanlı figürleriyle gerçekleştireceğiz" dedi. Sünnet davetiyesini bir ferman şeklinde hazırladıklarını ifade eden Ölmez, şöyle devam etti: "Başta davetiyemizi bir Osmanlı fermanı gibi yaptık. Altın yaldızlı bir ferman kabı içerisinde sunulan davetiyede 'Bu mutlu günüme gelmeyenin kellesi vurula' yazıyor. Kadife bir kutuda sunduğumuz davetiye görenleri şaşırtıyor. Pek çok kişi bunu bir düğün davetiyesi sanıyor ama açınca çok memnun kalıyorlar. Davetiyeyi gören herkes bunun çok güzel bir hatıra olarak saklanabileceğini ifade etti."

2-2.20140908184624.jpg

MEHTER MARŞI ÇALINACAK

9 yaşında olan Berke isimli çocuklarının düğününde yapacakları çeşitli uygulamalardan da bahseden baba Ölmez, konuşmasına şöyle devam etti: "Tamamen Osmanlı motiflerine göre usta sanatçıların elinden çıkan sünnet elbisesini giymiş çocuğumuz salona mehter marşlarıyla girecek. Merasimde coşkulu mehter marşlarıyla güzel bir heyecan yakalayacağımızı düşünüyoruz. Daha sonra usta bir yapımcıya yaptırdığımız kısa bir filmimiz var bu film için de çok emek harcandı. Bu işler boş işler gibi görünüyor ama tarihi değerlerimizi tekrar yaşatmak adına önemli buluyorum."

HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.