Osmaniye'deki Elektrik Kesintilerine Çözüm Yolları Arandı

Osmaniye'deki Elektrik Kesintilerine Çözüm Yolları Arandı

Osmaniye'deki elektrik kesintileri ve enerji izinlerindeki sorunlar Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşuldu. Enerjisa Kurumsal İletişim Uzmanı Berkan Karakurt'un Enerjisa kurumsal tanıtım sunumu ile başlayan toplantının...

Osmaniye'deki elektrik kesintileri ve enerji izinlerindeki sorunlar Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşuldu.

Enerjisa Kurumsal İletişim Uzmanı Berkan Karakurt'un Enerjisa kurumsal tanıtım sunumu ile başlayan toplantının devamında TEDAŞ İl Müdürü Ejder Özdemir Uzun, TEDAŞ'ın Osmaniye'deki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kayıp kaçak oranının Osmaniye'de yüzde 6,5 oranında olduğunu belirten İl Müdürü Uzun, bu oranın yüzde 15 oranındaki Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi. Sunumunun devamında yapılan yatırımlardan da söz eden Ejder Özdemir Uzun, il merkezi ve bazı ilçelerde şebekelerin bir kısmını yer altına aldıklarını ifade ederek, bu çalışmanın amacının arızaları azaltmak olduğunu belirtti.

    Şebekelerdeki sorunların bazılarının müteahhitlerin izin almadan yaptıkları kazılar sonucunda yer altından geçen kablolara zarar vermesi sonucu meydana geldiğini ayrıca trafik kazaları ve elektrik hatlarına çarpan kuşların da elektrik arızalarına neden olduğunu kaydeden Ejder Özdemir Uzun, Osmaniye'de yaşanan örnekleri anlattı. Kırsal alanda bazı bölgelerdeki sokak lambalarının kaldırılması konusundaki şikâyeti de cevaplayan İl Müdürü Uzun, Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde belirlenen hükümler uyarınca bu lambaların kaldırıldığını, lambaların ancak sokak, cadde gibi bölümlerde yer alabileceğini söyledi.

    Toplantı sonunda söz alan TEDAŞ Bölge Müdürü Ali Akbağ ise elektrik arızaları durumunda çağrı merkezine ulaşılamadığının dile getirilmesi üzerine, ALO 186 Elektrik Arıza çağrı merkezinin yenilenme sürecinde olduğunu, özellikle muhtarlar için VİP hat oluşturulduğunu, muhtarların telefon numaralarının merkeze tanımlanacağını ve arıza durumlarında bu numaraların merkez tarafından otomatik olarak öncelikli cevaplanacağını kaydetti. Bölge Müdürü Akbağ, müteahhitlerin enerji müsaadeleri konusunda sıkıntılarının daha önce gündeme geldiğini ve bu sorunun çözüme kavuşturulduğunu, enerji müsaadelerinin artık Osmaniye'den verileceğini söyledi.

Toplantı sonunda konuşan Vali Kerem Al, verilen bilgiler ve yapılan çalışmalar için teşekkür ederek vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi konusunda TEDAŞ’ın daha duyarlı olacağına inandığını belirtti.

    Toplantıya Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Ali Çağlar, kaymakamlar, İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, İl Genel Meclisi üyeleri, TEDAŞ Bölge Müdürü Ali Akbağ, TEDAŞ Osmaniye İl Müdürü Ejder Özdemir Uzun ve TEDAŞ yetkilileri katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.