Osmaniye'de Biyolojik Çeşitlilik Envanter Ve İzleme İşi Çalıştayı

Osmaniye'de Biyolojik Çeşitlilik Envanter Ve İzleme İşi Çalıştayı

Osmaniye’nin Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi Çalıştayı Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Osmaniye’ nin biyolojik çeşitlilik açısından Türkiye'nin 9 sıcak noktasından...

Osmaniye’nin Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi Çalıştayı Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

Osmaniye’ nin biyolojik çeşitlilik açısından Türkiye'nin 9 sıcak noktasından biri olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürü Ethem Boz, "Osmaniye’de Amanos dağları biyolojik çeşitliliğin en önemli yerlerinden birini oluşturmaktadır. Son buzul çağında kuzeyin nemli iklimine ait bitkilerin buraya göç etmesi, buzul çağının bitmesi sonucu burada yaşamaya devam eden kayın, porsuk, fındık, kızılağaç, kavak gibi özellikle Karadeniz’ e has türlerin burada görülmesi, biyolojik çeşitliliğin ne kadar önemli olduğunu göstermesi anlamında gerçekten önemli." diye konuştu.

Çalıştayın devamında projenin tanıtım sunumu, projenin yürütücü firması Ekoiz adına Biyolog Murat Doğan tarafından yapıldı. Biyolog Murat Doğan 11 aydır yürüttükleri projenin Aralık ayında tamamlanmış olacağını ifade ederek, projenin aşamaları hakkında bilgi verdi. Osmaniye’deki karasal ve iç su, göl, dere ve benzeri bütün habitatlarda, ekosistemlerde birçok noktaya girerek arazi çalışmasının yapıldığını kaydeden Murat Doğan, Osmaniye’nin oldukça zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu belirtti. Proje kapsamında; bitkiler, memeliler, kuşlar, balıklar, kurbağalar, sürüngenler konusunda 60 gün boyunca arazi çalışmasının yapıldığını da belirten Doğan, Osmaniye’nin habitatlarını gösteren bir harita çıkarıldığını söyledi.

Çalıştaya Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürü Ethem Boz, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.