Osman engel tanımıyor

Osman engel tanımıyor

Çocuk yaşta geçirdiği trafik kazası sonrası sağ ayağını kaybetmesi Osman Yükseli hedeflerine ulaşmasına engel olmadı

Yüksel, tekerlekli sandalye basketbol, badminton ve oturarak voleybol sporlarını birlikte başarıyla yürütüyor

 

Geçirdiği trafik kazası sonrası sağ ayağını kaybeden Osman Yüksel (22), Tekerlekli Sandalye Basketbol, Badminton ve Oturarak Voleybol sporlarını birlikte başarıyla yürütüyor. Badmintonda tek erkeklerde Türkiye Şampiyonu olan Yüksel, Oturarak Voleybol Milli Takımı’nda da başarıyı yakalamak için mücadele ediyor. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Maliye Bölümü birinci sınıf öğrencisi ve Konya Sakatlar İdmanyurdu kulübü sporcusu olan Yüksel, Oturarak Voleybol Milli Takım kampı için geldiği Adana’da yaptığı açıklamada, 1996 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası sağ ayağını kaybettiğini söyledi.

Yüksel, aradan geçen sürede eğitimini sürdürdüğü ve 2009 yılında çok sevdiği basketbol sporuna tekerlekli sandalyede başladığını anlatarak, “Sporla tanıştıktan sonra engelimi daha çabuk aştım. Engelimle şaka yapmaya başladım. Sosyal çevrem gelişti, arkadaşlarımla daha iyi ilişki kurdum. Spor benim ufkumu genişletti. Özgüvenimi, yeni branşları yapma isteğimi artırdı” dedi.

Tekerlekli sandalye basketbolu Ümit milli takımına girdiğini ifade eden Yüksel, “Bireysel sporlarda ise tekerlekli sandalye badmintonda geçen yıl ve bu yıl Hatay’da gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında tek erkeklerle Türkiye şampiyonu oldum. Ayrıca İspanya’da düzenlenen uluslararası turnuvada tek erkeklerde üçüncülüğüm var” dedi. Yüksel, oturarak voleybol sporu ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Oturarak Voleybol Milli Takım Antrenörü Yusuf Kenan Kök sayesinde tanıştığını belirterek, “Hocam benim yetenekli olduğumu ve bu sporu yapabileceğimi söyledi. Şu an milli takıma seçildim ve kamptayım. Oturarak voleybol çok zevkli bir spor. Bu spor branşında da başarılı olmak istiyorum. Oturak voleybolda Türkiye’yi uluslararası şampiyonalarda en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

Günümüzde engellilerin eskisi kadar eve kapanmadığını, sosyal hayatta yerini alarak mücadele ettiğini belirten Yüksel, şöyle devam etti: “Ama hala evinde oturan ve üretmeyen engelliler var. Türkiye’de paralimpik branşında çok sayıda dünya şampiyonları çıkarıyoruz. Bu engelliye ek gelir de sağlıyor. Artık bir engelli gördüğümüzde acımıyor ‘acaba hangi sporu yapıyor’ diye düşünüyorum. Bana artık kimse engelli gözüyle bakmıyor, bir Türkiye şampiyonu olarak bakıyor. Bu da beni çok gururlandırıyor.”

OKÇULUĞA DA BAŞLAYACAK

Yüksel, sporu çok sevdiğini ve bunu profesyonel olarak sürdürdüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, faal olduğu branşlara okçuluğu da eklemek istediğini söyledi. Son günlerde okçuluğa ilgi duymaya başladığını anlatan Yüksel, “Basketbol, badminton ve oturarak voleybol sporunda belirli bir aşama kaydettim. Şimdiki hedefim ise okçuluk. Okçulukta da başarılı olacağıma inanıyorum” dedi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Oturarak Voleybol Milli Takım Antrenörü Yusuf Kenan Kök ise Osman Yüksel’in başarılı bir sporcu olduğunu ve gelecek vaat ettiğini ifade etti. Kök, engellilerin spor ile daha iyi rehabilite edildiğini belirterek, tüm engellilere spor yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.