Oscar Pistorius İçin Karar Haftası

Oscar Pistorius İçin Karar Haftası

Güney Afrika'da kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 'hırsız zannederek öldüren' olimpiyat atleti Oscar Pistorius'un duruşması bu sabah yeniden başladı. TSİ 09.30'da başlayan davanın savcısı Garrie Nel, tanık olarak dinlediği Pistorius'un özel...

Güney Afrika'da kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 'hırsız zannederek öldüren' olimpiyat atleti Oscar Pistorius'un duruşması bu sabah yeniden başladı. TSİ 09.30'da başlayan davanın savcısı Garrie Nel, tanık olarak dinlediği Pistorius'un özel psikologu Dr. Lore Hartzenberg'ı soru yağmuruna tutu.

Hartzenberg uluslararası medyasının canlı takip ettiği duruşmada, " Pistorius terapilerde çok duygusaldı, devamlı ağlıyordu. Mahkeme süresince medyanın iftiralarına uğradı ve kendini çok aşağılanmış değersiz bir insan olarak hissetti" dedi.

Cuma günü son kararın beklendiği duruşmada juri sistemi olmadığı için karar verecek tek hakim Thokozile Masipa hafta boyunca Pistorius'un avukatlarının ve savcılığın son iddialarını dinleyecek. Pistorius'un avukatı Barry Roux'un, hakimden cezayı yumuşatması için büyük çaba gösterdiği davada, Ampute Atlet'in hapis cezasından kurtulması olasılığı doğmuş durumda. Geçtiğimiz ay ara verilen duruşmada Masipa, Pistorius'u 'kasıtsız öldürmekten' suçlu bulmuş 'cinayet' ten yargılanmayan Pistorius için en fazla 15 yıl hapis cezası ihtimalı kalmıştı.

Ampute Atlet için hafta boyunca avukatlar, "Pistorius'un Steenkamp'ın ailesinden özür dilemesi, duruşmalardaki iyi hali, rehabilite edilerek bir daha suç işleme olasılığının kalkması, iki bacağı olmadığı için hapis yerine evde gözetim altında tutulması ya da para cezasına çarptırılması" seçeneklerini sunarak Olimpiyat Atleti'ni en hafif cezayla kurtarmaya çalışacaklar.

Pistorius ayrıca toplum içinde ateş etmekten ve kanunsuz silah bulundurmaktan yargılanıyor. İdari başkent Pretoria'da devam eden duruşmada mahkemenin kararının ardından savcılığın ve Pistorius'un temyize gitme hakkı var CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.