Örtü fobisi yaşanıyor

Örtü fobisi yaşanıyor

Ülkede başörtüsüne karşı örtü fobisi yaşandığı için sorunların çözülemediğini aktaran Ersoy Kağnıcıoğlu, başörtüsü birilerinin seçil malzemesiyken kendilerinin inanç meselesi olduğunu söyledi

Ülkede başörtüsüne karşı örtü fobisi yaşandığı için sorunların çözülemediğini aktaran Ersoy Kağnıcıoğlu, başörtüsü birilerinin seçil malzemesiyken kendilerinin inanç meselesi olduğunu söyledi

 

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 214. hafta basın açıklaması yapıldı. Kayalıpark Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasının bu haftaki sözcüsü Ersoy Kağnıcıoğlu oldu. Kağnıcıoğlu, başörtüsüyle ilgili yaşanan sorunları dile getirerek, başörtüsünü sorun haline getirenlerin 'örtü fobisi' yaşadıklarını söyledi. Mecliste başörtülü bir kadının bulunması ve hatta bunun düşünülmesi bile yürekleri ağza getirdiğini belirten Kağnıcıoğlu, "Mecliste, bir bayan vekilin özel durumu ile alakalı çözüm üretmek için meydana gelen mutabakat yine başörtüsü engeline takıldı. Taraflar, bir vekilin şahsi sorununu çözmek için mutabakata ulaşmışken Müslüman halkın sorunu hususunda bir türlü uzlaşamıyorlar. 'Örtü fobisi' diye nitelendirebileceğimiz bu korkuyu, anlayabilmek için Türkiye tarzı bir toplumda yaşamak gerekir" dedi.

'BİRİLERİNİN SEÇİM MALZEMESİ OLAN BAŞÖRTÜSÜ BİZİM İNANÇ MESELEMİZDİR'

Başörtüsü meselesinin yine ülke gündemini en ciddi bir şekilde meşgul etmekte olduğunu anımsatan Kağnıcıoğlu, "Başörtüsü meselesi, bir turnusol kağıdı gibi bütün renkleri açığa çıkartmaktadır. Başörtüsü meselesi, müzminleşen, müzminleştikçe kronikleşen, bazı kesimlerce kanıksanıp içselleştirilen kimileri tarafından yok sayılan kimileri için çözüldüğü kabul edilen ama hala pek çok insanın yüreğinde sızı olmaya devam etmektedir. Başörtüsü, kimileri tarafından bir kışkırtma malzemesi olarak kullanılan, kimilerinin seçim malzemesi, kimine göre suni gündemdir. Bizim içinse inanç meselesidir. Çünkü başörtüsü meselesi inançlarımıza değerlerimize yönelik saldırı, baskı ve yasakların sembolü. Tarafların her ikisinin gözünde de o bütün değerleri ifade etmekte, onların sembolü ve şiarı olmaktadır. Yasaklayanlar da bunun bilincinde, mücadelesini verenlerde" diye konuştu.

'BAŞÖRTÜSÜNE DAYANAN TÜM ÇÖZÜMLER BİRDEN İPTAL EDİLİVERİLİYOR'

"Mecliste başörtülü bir bayanın bulunması, hatta bunun düşünülmesi bile yürekleri ağızlara getiriyor. Niçin korkuyorlar anlıyoruz" diyen Kağnıcıoğlu, yürekleri ağızlarına gelen insanlar ilkokul çağındaki çocukların örtünmesinden bile rahatsız olduklarını belirterek, "Çünkü onlar haktan rahatsız oluyorlar. Çünkü onlar hakikatten rahatsız oluyorlar. Çünkü onlar ışıktan rahatsız oluyorlar. Her şeyi çözümlemeyebilmek için mutabık kalıyorlar ama iş inançlarımızdan ve değerlerimizden kaynaklanıyorsa her bir taraf kendince fobilerini ortaya koyuveriyor. İşin ucu başörtüsüne dayanıyorsa tüm çözümler birden iptal ediliveriyor" ifadelerini kullandı.

DİRENİŞ, ZALİME KARŞI KULLANILABİLECEK EN ETKİLİ VE TEK YOL

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası hakkında da konuşan Ersoy Kağnıcıoğlu, "Takas üzerine değişik yorumlar yapılmakta. Yorumlar ne olursa olsun, görünen o ki: Direniş, zalime karşı kullanılabilecek en etkili ve tek yoldur. Lübnan direnişinin açtığı esir alma yolu Hamas'ın bu büyük zaferi ile zirve yapmıştır. Silahlı mücadelede elde edilen başarılar masa başında da elde edilmeye başlanmış direniş kararlılığını ve üstünlüğünü bir kez daha ortaya koymuştur” dedi. 

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.