Orta Vadeli Ekonomik Programa destek

Orta Vadeli Ekonomik Programa destek

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı Orta Vadeli Ekonomik Program'ın iş dünyası olarak beklentileri doğrultusunda oluşturulduğunu kay

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı Orta Vadeli Ekonomik Program'ın iş dünyası olarak beklentileri doğrultusunda oluşturulduğunu kaydederek, "Program, gerçekçi ve uygulanabilir bir yaklaşım getiriyor" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı 2012 – 2014 dönemini kapsayan Orta Vadeli Ekonomik Program iş dünyası tarafından olumlu karşılandı. Programın uygulanabilir ve gerçekçi bir yaklaşım getirdiğini belirten Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk reel sektörün ve yatırımcıların önlerini görebilmeleri için yol haritası çizen programın beklentilerini karşılayacağını belirtti. Program'da belirlenen ‘Ülkemizin refah seviyesinin yükseltmek, istikrarlı büyüme sürecini devam ettirmek, istihdamı arttırmak, mali disiplini sürdürmek, yurtiçi tasarruf seviyesini arttırmak, cari açığı azaltmak, makroekonomik istikrarı güçlendirmek’ gibi temel hedeflerin reel sektörün beklentisi olduğuna dikkat çeken Öztürk, "Hedefler, ülkemizin geleceği için özel sektörün desteklenmesini ve büyümenin sürdürülebilir hale gelmesini öngörüyor" diye konuştu.

 

Programda yer alan cari açıkla mücadele ile ilgili oluşturulacak politikaların geç kalınmış bir karar olduğunu belirten Öztürk, “Cari açık ülkemizin en önemli sorunu olarak devam etmektedir. Programda yer alan üretimde ithalata bağımlılığı azaltıcı politikalara ağırlık verilecek olması iş dünyamız için moral kaynağı olacaktır. Ayrıca uzun vadede eğitim politikalarının oluşturulacak olması da bizler açısından olumlu bir gelişmedir. Geç de olsa alınan bu kararlar cari açıkla mücadelede hükümetin özel sektörün taleplerini karşılama çabası içinde olduğunu göstermektedir” dedi. 

 

Programda yer alan finans sektöründeki tavizsiz duruşun ve güçlü yapının devam etmesi için Merkez Bankası’nın sadece istikrarlı para politikası üreten bir kurum olmaktan çıkarak reel ekonominin içine daha fazla girmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, büyüme ve işsizlik gibi önemli konuların Merkez Bankası’nın görev tanımlamasına eklenmesi gerektiğini söyledi.

 

MERHABA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.