‘Örnek bir nesil  inşa ediyoruz’

‘Örnek bir nesil inşa ediyoruz’

Geleneksel hale getirerek düzenledikleri “Siyer-i Nebi” yarışması ile öğrencilerin Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'ın hayatını rehber edinmelerini sağladıklarını söyleyen Yarışma Koordinatörü M. Vehbi Birer, “Bir diğer amacımız da örnek bir nesil yetişti

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, şube binasında düzenlediği basın toplantısıyla geleneksel hale getirdikleri “Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” programı hakkında bilgiler verdi. Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması Konya Koordinatörü Muhhammet Vehbi Birer, program ile ilgili bilgiler verdi. Yarışmanın 15 Aralık 2019'da saat 11:00'da gerçekleştirileceğini söyleyen Birer, yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin, okul müdürlerinin, öğretmenlerin destek verdiğini belirtti.

BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK

Anadolu Gençlik Derneği Yarışma Koordinatörü Birer, şunları kaydetti: “Hz. Peygamber (SAV) gençleri şu hadisi şerifiyle müjdeliyordu: “Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki adil devlet başkanları, ikincisi de Allah’(CC)a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen GENÇ’tir. Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından tüm ülke genelinde organize edilen 'Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması' nın bu sene onuncusu düzenlenmektedir. Kaybedeni olmayan bu yarışmadaki hedefimiz, Öğrencilerimizin Efendimize (SAV) aidiyet duygularını pekiştirerek gençlerimizin hayatında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını rehber edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmek olacaktır.”

SON KAYIT TARİHİ 15 KASIM

“Unutulmamalıdır ki Efendimizin Hayatını bilen ve onu örnek alarak yasayan bir genç yaşadığı çevreye kayıtsız kalamaz vatan ve millet aşkıyla dolu olur vatanı için çalışıp gayret etmenin ibadet olduğu bilinciyle hareket eder” diyen Birer, daha sonra; “Çok yönlü düşünür ve bu şekilde birçok faydalı işe vesile olur. Toplum olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde gençlerin efendimizi örnek alarak ayrıştıran değil kucaklayan bir anlayışla toplumun lokomotif gücü olması temel hedeflerimizdendir. Bu minvalde öğrencilerimize Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban’ın “Kardeşliğe Davet, Hz. Muhammed (SAV)” isimli kitabı liseli gençlere ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Sevgi ve kardeşliğin teminatı olan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi olarak İyilik ve güzelliklerin yaygınlaştırması için Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek, mesajımızı en doğru ve en etkili şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimiz tarafından gençlerimiz Peygamber’imizin (SAV) sevgisini aşılamak ve O’nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen bu yarışma, tüm Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak, Konya’mızda ve 31 ilçemizde de tüm Liseli öğrencilerine yönelik yapılacaktır. Başvuru ve kayıt işlemleri www.efendimizmizinde.com adresi üzerinden, okuduğu okullardan veya Anadolu Gençlik Derneği merkezlerinden yapabileceklerdir. Lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler başvurularını, Kayıt Tarihinin son günü olan 15 Kasım saat 23.59’a kadar yapabileceklerdir. Genel merkezimizin vereceği ödüllerinin yanı sıra, ilimizde ve ilçelerimizde de yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Mekke’nin Fethi Programında 31 Aralık Akşamı verilecektir. Yarışmamızda Türkiye Geneli ödüllerimiz birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL dördüncüye 2 bin TL beşinciye Bin TL ve Konya geneli ödüllerimiz birinciye 3 bin TL, İkinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, 4.’ye 750 TL, 5.’ye 500 TL verilecektir. Ayrıca her ilçemizde de ilçelerinde dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir” şeklinde konuştu.

ŞURA SARIOĞLAN- HÜSEYİN BOSTAN

2-2_880x440-005.jpgimg_3724_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.