'Orman Genel Müdürlüğü'nün Rotasyon Uygulaması Zulme Dönüştü'

'Orman Genel Müdürlüğü'nün Rotasyon Uygulaması Zulme Dönüştü'

Orman Mühendisleri Odası Doğu Akdeniz Şubesi Başkanı Selami Tece, AK Parti ve yandaş sendikanın ortak çalışmasının sonucunda çıkarılan 'Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin zulme dönüştüğünü...

Orman Mühendisleri Odası Doğu Akdeniz Şubesi Başkanı Selami Tece, AK Parti ve yandaş sendikanın ortak çalışmasının sonucunda çıkarılan 'Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin zulme dönüştüğünü söyledi.

AK Parti’nin ve yandaş sendikanın temcit pilavı gibi 2009 yılından bu yana her yıl tekrar tekrar çıkartılan yönetmeliğin her defasında yargı kararı ile ‘uygulanamaz’ denilerek iptal edildiğini belirten Tece, "Yargı kararlarını tanımayan bu zihniyet geçen ekim ayında yönetmeliği tekrar çıkartmıştır. Son yönetmelikle ilgili olarak açılan davalar devam ederken uygulamaya başlanmıştır. Bu uygulama son aylarda tasfiye harekâtına dönüşmüştür. Orman Genel Müdürlüğünün ve ormancılığın ruhunu taşımayan, ormancılığa saygısı ve sevgisi olmayan, ormancılık kültüründen bihaber kadroların hazırlamış olduğu hatalarla dolu, insani değerleri dikkate almayan bu yönetmelik orman mühendisleri için ormancılık tarihinin en ağır zulüm aracı haline gelmiştir." dedi.

Yönetmelik kapsamındaki rotasyonun ile taşra teşkilatında yaklaşık bin 400 mühendisin adeta sürgün edildiğini dile getiren Selami Tece, tepkisini şu sözlerle ifade etti: "Şube yönetimi olarak bu yönetmenliğe bakışımız, kural konulma adına kuralsızlık ve hak adına haksızlıktan ibarettir. Meslektaşlarımızın mazeretleri dikkate alınmadığı için insan hakları ihlalidir. Siyasal ve sendikal tercihler ile atama yapılması insanlık suçudur. Rotasyon değil, kadrolaşma ve ayrıştırma aracıdır. Geçmiş yargı kararları ve açılmış davaların dikkate alınmadığı için hukukun ihlalidir. Kurumsal hafıza dikkate alınmadığı için ormancılık mesleğinin ölüm fermanıdır. Bu uygulama ormancılık tarihinde kara bir leke olarak yer almıştır. 175 yıllık geçmişi olan ormancılık tarihine kara bir leke olarak geçecek bu uygulamada imzası olanları ormancılık mesleği affetmeyecektir. Rotasyon sonucu, ormanlara ve teknik uygulamalara, devam eden projelere zarar verecektir. Orman yangınları sezonunun başlamış olduğu bu günlerde meydana gelecek ve büyüyecek yangınların müsebbibi bizzat Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri olacaktır. Uzmanlık ve kabiliyetler dikkate dahi alınmamıştır. Yıllarını Silvikültüre adamış bir meslektaşımız ORKÖY Şubesine, İşletme Pazarlamada uzmanlaşmış meslektaşımız ise Makine İkmal Şubesine tayini edilmektedir. Daha enteresanı ise Ormancılık Araştırma Enstitülerinde nerede ise araştırmacı bırakılmamış ve branşlarıyla ilgisi olmayan yerlere tayin edilmişlerdir. Aile bütünlüğü dikkate alınmamış, engelli evlat sahibi meslektaşlarımızın mazeretleri dahi kabul edilmemiştir."

Selami Tece, ormanların varlığını korumak, sürdürülebilirliği sağlamak, kurumsal hafızasını muhafaza etmek için, çalışanların mesleki birikimlerini, heyecanlarını yok eden ve motivasyonunu bozan bu yönetmeliğin acilen kaldırılması gerektiğini vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.