Orkide Yağ Pasifik’e Açıldı

Orkide Yağ Pasifik’e Açıldı

Orkide Yağ, çeşitli ülkelerden farklı sektörleri biraraya getiren tek organizasyon olma özelliği taşıyan Expocomer Panama 2013 Uluslararası Ticaret Fuarı’na katıldı.

Orkide Yağ, çeşitli ülkelerden farklı sektörleri biraraya getiren tek organizasyon olma özelliği taşıyan Expocomer Panama 2013 Uluslararası Ticaret Fuarı’na katıldı. Orkide, milli katılımın TUSKON tarafından organize edildiği fuardan, yüksek montanlı ihracat bağlantılarıyla döndü. Bu yıl 30. düzenlenen ve 16 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda inşaat malzemeleri, gıda, tekstil ve aksesuarları, makine, temizlik ürünleri, kozmetik, hızlı tüketim mamulleri, elektrikli ev aletleri, dayanıklı tüketim mamulleri, demir çelik ürünleri ve mobilya başta olmak üzere birçok sektörden, 437’si yabancı 796 firma yer aldı. Türkiye ile Pasifik bölgesi arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla geniş düzeyde katılımın sağlandığı fuarda, yağ sektörünü Orkide temsil etti.

Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, TUSKON’un organize ettiği milli katılımlar sayesinde dış pazarlardaki etkinliklerini arttırarak yeni pazarlara açılma fırsatı yakaladıklarını söyledi. Panama’nın kalitesi yüksek ürünleri tercih ettiğini aktaran Küçükbay, “2012 yılında nüfusu 3,7 milyona ulaşan ve Orta Amerika’daki en yüksek ortalama gelire sahip ülkeler arasında bulunan Panama’da, gelirin büyük bir kısmı tüketim odaklı küçük bir nüfusa ait. Orta üstü ve orta gelirli bu nüfusun en çok tükettiği ürünler arasında ise kaliteli ürünler başı çekiyor. Türkiye’nin 2012 yılında, önceki yıla göre yüzde 3,3 artışla 224 milyon dolara ihracat yaptığı Panama’da, zeytinyağı ve diğer bitkisel yağlar önemli ihracat potansiyeli oluşturuyor. Biz de bu fırsatı değerlendirmeyi ve Orkide’nin bölgedeki satışlarını artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Orkide Yağ İhracat Pazarlama ve Satış Müdürü Hamide Tunçsiper de milli katılımın, bölgede kurulan ticari ilişkiler açısından oldukça faydalı olduğunu vurguladı. Tunçsiper, “Orkide olarak bu bölgede önemli ticari etkinliğe sahibiz. Fuar süresince yeni bağlantılar kurma fırsatı yakaladık. Mevcut müşterilerimizle görüşerek, onların taleplerini değerlendirdik.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.