'Onlar başlattı yalanına sarıldık' / video

'Onlar başlattı yalanına sarıldık' / video

İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere uluslararası sularda kanlı biçimde saldırmasını dünya basını hedef manşetlerden gördü.

 
 

 
 
 
 
 
ARAP BASINI: ÖZGÜRLÜK KANI AKDENİZE AKTI
Arap ülkelerinde yayım yapan basın organları, İsrail'in bu davranışını en sert eleştirilerle ilk sayfadan okuyucularına duyurdu. Manşetlerde ise zehir zemberek ifadeler kullanıldı. 'Türk kanı denklemi değiştirdi', 'Erdoğan Arap'tan çok Arap', Filistin Denizi Türk kanına boyandı', 'Mısır bu katliama ortaktır', 'Somalili korsanlar daha şerefli' başlıkları katliamı yapan İsrail hükümetine karşı kullanıldı.

NEW YORK TIMES: İSRAİL'İN ÖLÜMCÜL KOMANDO BASKINI
Amerikan New York Times gazetesi, operasyon için "İsrail'in ölümcül komando baskını" ifadesini kullandı. Gazete ayrıca İsrail'in bu tutumunun Ortadoğu barış planını durdurabileceğini yazdı.

WASHİNGTON POST: SALDIRI DİPLOMATİK FİYASKOYU BERABERİNDE GETİRDİ
Amerika'nın önde gelen bir diğer gazetesi Washington Post ise saldırıyı
Netanyahu hükümeti açısından "diplomatik fiyasko" olarak yorumladı.

EL MUNDO: İSRAİL'İN KORSANCA SALDIRIŞI ULUSLARARASI ÖFKE YARATIYOR
İspanya gazetelerinden El Mundo da masumları katleden İsrail'e korsan tanımını yaptı ve saldırının uluslararası alanda büyük öfke uyandırdığını kaydetti.

THE GUARDIAN: İSRAİL, YALNIZ BİR ÜLKE OLACAK
İngiliz The Guardian ise haberinde "İsrail'in oynadığı kumar kendisine çok pahalıya mal olacak" cümlesine yer verdi. Bedeli için ise "uluslar arası alanda yalnız bir ülke olarak kalmak" şeklinde yazdı.

LE FİGARO: İSRAİL, KENDİ TECRİT İPİNİ ÇEKTİ
Fransa'nın ünlü basın yayın organı Le Figaro da buna paralel bir görüş yer aldı. İsrail tecrit edildi diyen Le Figaro, saldırının İsrail'in tecrit edilmişliğini daha da kötüleştireceğini duyurdu.

LE SOİR: BASKININ CEZASI DIŞLANMAK OLACAK
Belçika'da yayımlanan Le Soir ise İsrail'in ölümcül baskınının ardından hiç olmadığı kadar yalnız olduğunu ve ceza olarak izole ile karşı karşıya kaldığını yazdı.

ÇİN BASINI: SALDIRI, GAYRİ AHLAKİ VE AKIL DIŞI
Çin basını da Davos olayından sonra gerilen Türkiye İsrail ilişkilerinin hiç olmadığı kadar kötüleştiğini duyurdu. Baskın için ise "gayri ahlaki ve akıl dışı" yorumunda bulundu.

İSRAİL BASINI: YİNE 'ÖNCE ONLAR BAŞLATTI' YALANINA SARILDIK
"Yine 'önce onlar başlattı' yalanına sarıldık cümlesi ile açıkça yalanı ortaya koyan İsrail Haaretz gazetesi ise, "Bunlara beyni yıkanmış, İsrailliler dışında kimse inanmıyor" diyerek durumu özetledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.