Önerilerimiz dinlenmedi

Önerilerimiz dinlenmedi

Saadet Partisi İlçe Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, “Yaptığımız iyi niyetli önerilere rağmen Anayasa düzenlemesi pek çok yanlışla olduğu gibi önümüze konulmuştur. Bu şekilde destek vermeyiz” dedi

Saadet Partisi Meram, Karatay ve Selçuklu İlçeleri Genişletilmiş İlçe Divan Toplantıları Bera Otel’de gerçekleştirildi. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ayrıca sandık müşahitleri eğitimi de yapıldı. Programa Ağdağ’ın yanı sıra Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Selçuklu ilçe Başkanı Mustafa Derbentli, Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak ve partililer katıldı. Programda konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, “Anayasa düzenlemesi öncesi ve sonrasında tekliflerimizi defalarca iyi niyetle ilettik. Bunları tüm partilere de gönderdik. Fakat iyi niyetli çabalarımız dinlenmedi. Başkanlığı biz de istiyoruz ama bu şekilde bir düzenlemeyi kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

4-2-021.jpg

AK PARTİ İLE 3 NOKTADA AYRILDIK

AK Parti’nin Milli Görüş’ten ayrılma sürecini anlatan Ağdağ, şöyle konuştu: “Ak Parti idare kadrosundaki kardeşlerimizle beraber çalıştık, bizlerden ayrıldılar. Ak Parti Milli Görüş’ten ayrılırken 3 temel noktada ayrı düştü. İlki ABD ve İsrail’in büyük bir güç olduğu, dünya üzerindeki planları olduğu onlara karşı çıkamayacağımızı ve işbirliği yapmamız gerektiğini söylediler. Biz bunu kabul etmedik. İkinci olarak AB’nin, Batı’nın medeniyet olarak bizden önde olduğu, onlara yenildiğimiz ve bu medeniyet projesine dahil olmamız gerektiğine inandılar. Bunu da kabul etmemiz mümkün değildi. Üçüncü olarak dünyadaki ekonomik nizamı kabul etmemiz gerektiğini, yeni bir ekonomik nizam kuramayacağımızı ve faizin bir dünya gerçeği olduğunu söylediler. 15 yıldır Batı ile AB ile çatışıyor gibi görünseler de bu 3 temel yanlıştan vazgeçmediler. 15 yıl önce neredelerse şimdi de oradalar.”

SAADET NE YAPTI?

Ak Parti ve MHP Anayasa Komisyonu’nda çalışırken Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin de bir araya gelerek bir çalışma yaptığını ve iyi niyet göstergesi olarak sonucu Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı’na ilettiğini kaydeden Ağdağ, şöyle konuştu: “Başkanlığa karşı olmadığımızı söyledik. Çünkü başkanlığı ilk biz teklif etmiştik. Fakat oylayacağımız başkanlık ile bizimki farklı. Gelin şu şu yanlışları değiştirin dedik. Bunları yaparken de kameralar önünde değildik. Ülkemiz için uğraştık. Fakat tekliflerimizin 1 tanesi bile değerlendirilmedi. Aynen getirdiler. Düzenleme son haline geldikten sonra daha nasıl iyi hale getirebiliriz diyerek yeni teklifler yaptık, bunu da dinlemediler. Bu önerilerimizi meclis içindeki ve dışındaki partilere de gönderdik. İyi niyetli önerilerimiz dinlenmeyince de Genel Başkanımız çıkarak düzenlemeye bu şekilde destek vermeyeceğimizi açıkladı.”

4-3-023.jpg

BÖYLE ADALET OLMAZ

Anayasa düzenlemesinde pek çok yanlışın olduğuna işaret eden Ağdağ, şöyle konuştu: “HSYK değişti, HSK oldu. Tüm yetki bu kurumda. İsterlerse dava sürecinde hakimin görevini değiştirebiliyorlar. 13 üyesi var. 4 tanesini Cumhurbaşkanı atıyor. Önceden de böyleydi diyorlar. Fakat şimdiki sembolik. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı yürütmenin de başkanı. Bakanla müsteşarı da o atadı, etti 6 üye. Mecliste de çoğunluğun olduğu partisi var. Feri kalan 7 tanesini de meclis seçecek. Oradan da 1 tanesini alsa HSK Cumhurbaşkanı’nın kontrolünde demek. Böyle bir durumda HSK sıkıyorsa Cumhurbaşkanı’nın partisinin aleyhine bir karar versin. Bu mümkün mü? Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesi olacak, tamam. 12’sini Cumhurbaşkanı atayacak. Eskisinde de öyleydi diyemezsiniz. Eski Cumhurbaşkanı’nı sadece denge unsuru idi, yetkisi yoktu. Yeni sistemde bütün yetkiler Cumhurbaşkanı’nda. Yeni Cumhurbaşkanı yargılanabilecek diyorlar, ama nasıl yargılanacak, 15 kişinin 12’sini o atamış olacak. Böyle adalet olmaz. ‘Ne var bunda, Cumhurbaşkanı dindar insan, dindarlara zulüm etmez’ diyemezsiniz. Bizim derdimiz şahıslar değil. Bu ülkede 67 yıldır bir süreç yaşıyoruz. İnanan insanların başına gelmeyen kalmadı. Sen öyle bir Anayasa yap ki kim gelirse gelsin inananlara zulüm edemesin. Şu anki anayasa, bir darbe anayasası. İnananlara zulüm üzerine şekillenmiş. 28 Şubatta bu anayasa ile zulüm gördük. Şimdi askeriyeye başörtü ile girilebiliyor. Demek ki her ikisine de imkan sağlıyor. Başka biri gelir eski haline de çevirebilir. Anayasal güvence altına alınmalıydı.”

GURBETÇİLER MAĞDUR OLDU

Bakanlarımızı Avrupa’ya alınmamasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Ağdağ, “Bu olaylar üzerine Genel Başkanımız Avrupa programını iptal etti. Fakat hükümetin de yanlışı olmuştur. Senin bir bakanın sabah bir ülkeye alınmamışken sen öğleden sonra diğer bir bakanını o ülkeye nasıl gönderirsin? Bu şahsiyetsizlik değil midir? Bu sadece ülkemize değil gurbetçi kardeşlerimize de, orada yaşayan Müslümanlara da zarar vermiştir. Avrupa’dan kardeşlerimiz söylediler; bu hadiseler olduktan sonra oradaki vatandaşlarımıza ‘Türkler buranın parçası değildir’ denilmiş. Siz buranın halkı değilsiniz, bavullarınızı hazır tutun deniliyor. Sen burada 2 puan oy artıracağım diye oradaki 6 milyon insanımızı sıkıntıya attın. Tüm bunlar olurken Konya milletvekili çıkıyor; ‘Avrupa’dan vazgeçmeyiz’ diyor. Bu bir akıl tutulmasıdır” şeklinde konuştu. 

İSLAM BİRLİĞİ İÇİN ADIM ATIN

Saadet Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, yaptığı konuşmasında terör ekonomi ve dış politikadaki sorunlara değinerek, “15 yıl önce Ak Parti iktidara sıfır sorun diyerek geldi. Bu gün ise sıfır komşu ile devam ediyoruz. Yıllar önce Milli Görüş hareketinden ayrılmak istediklerinde ‘Batı’sız olmaz’ dediler. Şimdi Avrupa ile de araları bozuk. 15 yıldır AB’ye girme adına ülkemizi tahrip eden pek çok yasa çıkardılar. Batı’dan bize asla dost olmaz. Bir AB’ye bir Şangay’a gidip geliyoruz. İslam Birliği’nin kurulmasını ise hiç telaffuz etmiyoruz. Umarız ki içinde bulunduğumuz durumdan ders çıkarılarak İslam Birliği için adımlar atılır. Söylediklerimiz birilerini rahatsız ediyor. Hiç itiraz etmesinler, dediklerimizi kabul etsinler diyorlar. Biz sussak mesele kalmayacak zannediyorlar. Biz sussak, tarih susmayacak, tarih sussa, hakikat susmayacak. Hakkı hakikati haykırmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.     

Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak da yaptığı konuşmada, kamplaşmanın, kutuplaşmanın son derece arttığı bir referandum sürecini yaşadığımızı belirterek, “Evet diyenler vatansever, hayır diyenler ise vatan haini ilan ediliyor. Bu son derece yanlıştır. Müslüman, Müslüman kardeşine hüsnü zan ile bakar. 15 yıllık ak Parti iktidarının ülkemizi getirdiği nokta ortadadır” dedi. Toplantıda ayrıca Seçim İşleri Başkanı Abdullah Hakan Güre, sandık müşahitlerini bilgilendirdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum