Öncelik mali yapı

Öncelik mali yapı

Atiker Konyaspor yönetimi kulübün mali yapısına çok dikkat edecek. Yeşil-beyazlı yönetim yapacağı transferlerde mali yapıya göre hareket ederken takım içindeki mali yapının korunmasına da dikkat edecek

Atiker Konyaspor yeni sezonda mali yapıya büyük önem verecek. Mevcut kadronun önemli bir kısmını koruyacağı açıklanan Atiker Konyaspor, yeni sezonda az ve öz transfer yapacak. Mali yapıya önem verecek olan yeşil-beyazlı ekip transfer için borçlanmayacak. Konyaspor'un son genel kurulda 25 milyon lira borcu olduğu açıklanmıştı.

Anadolu Selçukspor’dan 5 oyuncuyu kamp kadrosuna alan Anadolu Kartalı, diğer eksik mevkilere ise nokta atışı transfer yapmayı planlıyor. Artan döviz kuruyla beraber  mali anlamda daha titiz olacak yeşil-beyazlı ekip transfer için az maliyetli ama takıma katkı sağlayacak oyuncular bulmaya çalışacak.  Kaliteli bir kadroya sahip olan Atiker Konyaspor , yapacağı nokta transferlerle ilk 5 hedefini kovalayacak.

HÜCUM HATTININ MALİYETİ YÜKSEK

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında hücum hattına yapılan transferlerden verim alamayan Atiker Konyaspor ikinci yarı yaptığı transferlerle gündeme oturmuştu.  Yeşil-beyazlı ekip ikinci yarı Samuel Eto’o, Adis Jahovic ve Yatabare gibi oyuncuları kadrosuna kattı. Ancak bu oyuncuların yıllık maliyetinin yüksekliği dikkat çekiyor

Artan döviz kuruyla beraber Atiker Konyaspor bu oyunculara çok yüklü bir ödeme yapmak zorunda kalacak.  Ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Samuel Eto’o, Adis Jahovic ve Mustapha Yatabare üçlüsü, aldıkları yıllık ücret takımın önemli bir kısmına tekamül ediyor. Bu oyuncuların Konyaspor’a yıllık maliyeti güncel döviz bazında yaklaşık 24 milyon lira. Konyaspor’un özellikle Samuel Eto’o’nun ağır mali yükünden kurtulmak istediği öğrenildi. Kamerunlu oyuncuya talip çıkması durumunda yıllık ücretinin yüksekliği nedeniyle Konyaspor bu transfere sıcak bakacak.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.