Ömer Altay rekora koşuyor

Ömer Altay rekora koşuyor

Konyalı spor yazarı Ömer Altay, 1986 Meksika Dünya Kupası'ndan bu yana tüm Olimpiyat ve Dünya Kupaları'nı yerinde takip ediyor.

Konyalı spor yazarı Ömer Altay, 1986 Meksika Dünya Kupası'ndan bu yana tüm Olimpiyat ve Dünya Kupaları'nı yerinde takip ediyor. Amerika'dan Çin'e, Avustralya'dan Güney Afrika'ya nerede Olimpiyat - Dünya Kupası varsa koşturan Altay, “biz gayret ediyoruz, Allah nasip ediyor" dedi. Dün Londra'ya giden Altay Ailesi, Olimpiyatlar bittikten sonra Türkiye’ye dönecek ve izlenimlerini yazacak.

Sporu, evrensel boyutta takip eden Konyalı spor yazarı Ömer Altay, Olimpiyatlar şimdi de Londra'ya gitti. 20'li yaşlarından beri tüm Dünya Kupası ve Olimpiyatları yerinde takip eden Altay, Konya'da 1976'da çocuk yaşında arkadaşlarıyla Mahalle Olimpiyatı düzenledikten sonra, ufkunun değiştiğini belirterek, "İşlerim gereği 30 yılı aşkın süredir ailemle İstanbul'da yaşıyoruz. Spor, işimizin önemli bir unsuru. 1986 Meksika Dünya Kupası'ndan bu yana tüm Olimpiyat ve Dünya Kupaları'nı yerinde takip ediyoruz. Elbette bu yönde gayretimiz var, ancak en önemlisi Yüce Yaradan'ın inayeti. Amerika'dan Çin'e, Avustralya'dan Güney Afrika'ya nerede Olimpiyat - Dünya Kupası varsa koşturuyoruz. 1990 İtalya Dünya Kupası ve 1992 İspanya Barselona Olimpiyatları'ndan sonra bu spor seyahatlerini ailece yapıyoruz. Spor gezegenindeki bu seyahatlerimizi, anılarımızı kaleme alıyoruz. Olgunlaştığında, kitaplaştıracağız" diyor.

DÜNYA BİR YANA, KONYA BİR YANA

Daha önce Londra'da 7 ay yaşayan hemşerimiz, bu şehrin ikliminin tüm sporcuları etkileyebileceğine dikkat çekiyor. 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'nin önemli başarılar elde edeceğine inandığını da belirtiyor. Dün İstanbul'dan Olimpiyatların sahneleneceği İngiltere'nin başkenti Londra'ya giden Altay, "Olimpiyatları, Dünya Kupası heyecanını yerinde yaşamak güzel ama Dünya bir yana, Konya bir yana" vurgusunu da yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.