Ölüm kavşağına çare bulunsun

Ölüm kavşağına çare bulunsun

Aksaray yolu üzerindeki yeni hizmete giren ve Ölüm kavşağı olarak tanımlanan kavşakta her gün yeni kazalar yaşanıyor. Yolu kullanan sürücüler ölümlü kazaların da yaşandığı kavşakta bir düzenleme yapılmasını istiyor

Yeni hizmete girmesine rağmen çok sayıda kazaya neden olan Aksaray yolu üzerindeki kavşak vatandaşların tepkisine neden oldu. Her gün binlerce aracın geçtiği yol üzerendeki kavşağın açılmasının üzerinden 45 gün geçmesine rağmen onlarca kaza yaşandı. Bazı kazaların ise ölümlü sonuçlanması kavşağın durumunun ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne serdi. Vatandaşların ve yolu kullanan uzun yol sürücülerinin yetkililere şikayetlere yolun uluslar arası standartlara uygun olduğu gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi. Vatandaşlar yeni kazalar yaşanmadan kavşağa biran önce önlem alınması gerektiğini belirtti.

29663601_1607390005983447_1547556278_n.jpg

KAVŞAKLA BAZI DÜKKANLAR DEĞER KAZANDI

 Kavşağa tepki gösteren organize sanayi bölgesi sanayicilerinden ve Konya’da Trafik Sayfası yöneticilerinden Mustafa İnel, “Organize sanayi firma sahipleri olarak kavşağın yapım aşamasında Organize Sanayi Bölgesi Genel Kurulu’nda kavşağın buraya yapılmaması ve bu girişlere kavşak yapılırsa işçi servislerinin çok yoğun olduğu saatlerde ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları olur diye karar aldık ve yetkililere ilettik. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek en başta kavşağı yapmayacaklarını söyledi fakat 4-5 sanayici Konya milletvekillerine baskı yapıp kavşağın yapılması yönünde karar alınmasını sağladı. İşin özünde rant olduğunu düşünüyoruz. Kavşakla bazı dükkanlar değer kazandı” dedi.

SÜRÜCÜLER ŞİKAYETÇİ

Sürücülerin kavşakta zor anlar yaşadığını ifade eden İnel, “Burası zaten bir duble yol ve yol ortasında normal süratle mesela bu yolda 90 km/h hızla gelen aracın önüne kavşak adı altında kocaman bir tepe çıkıyor. Burası kazaların yanında araçların özellikle kamyonların ve TIR’ların ani manevralardan zarar görmesine neden oluyor. Yolu kullanan sürücülerimiz de durumdan şikayetçi. 20 km/h kadar düşmezse bir araç bu kavşakta kaza yapılır” diye konuştu.

ÖLÜMLÜ KAZALAR DA YAŞANDI

Kavşakta ölümlü kazaların da yaşandığını aktaran İnel, “Kavşak hizmete açılalı 45 gün oldu, yolu sürekli kullananlar kavşağı öğrendi fakat burası Nevşehir-Kayseri istikametinden gelen bir yok bu yüzden yabancılar hiçbir şekilde kavşağı bilmiyor. Yaz aylarında görüş mesafesi uzun olduğu için görünüyor olabilir ama kışın sisli havalarda kavşağı görmeyip kaza yapan birçok sürücü oldu ve bir tedbir alınmazsa daha da olacaktır. Biz bunları gözümüzle gördük. Burada ölümlü otobüs kazası bile oldu” ifadelerini kullandı.

HAYATIMDA BÖYLE KAVŞAK GÖRMEDİM

Kavşakta iyileştirilme yapılması için yetkililere başvuru yaptıklarını fakat olumsuz sonuç aldıklarını aktaran İnel, “Kavşakta iyileştirme yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne mail gönderdik, CİMER ve BİMER’e yazılar gönderdik. Büyükşehir’den gelen mesajda kavşağın uluslar arası standartlara uygun olduğu söylendi” dedi. Kavşağa tepki gösteren bir TIR sürücüsü ise “Ben Türkiye’nin her yerine gidiyorum. Bu şekilde bir kavşak görmedim. Bu yıl kış çok olmadı eğer kış etkili olmuş olsaydı bu kavşakta her gün ölümlü kazalar yaşanırdı. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum