Ölü sayısı 400'ü geçiyor

Ölü sayısı 400'ü geçiyor

Depremden sonra ölü sayısı her dakika değişirken, 100 kişinin bulunduğu bir geminin süreklendiği bildiriliyor. Bakan Davutoğlu, vatandaşlarımız arasında yaralanan veya hayatını kaybeden yok dedi.

ÖLÜ SAYISI YAKLAŞIK 400, YÜZLERCE KİŞİ KAYIP ABD NÜKLEER TESİS İÇİN SOĞUTMA MALZEMESİ GÖNDERİYOR

TOKYO/WASHINGTON (A.A) - Japonya'yı vuran 8,9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide yaklaşık 400 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de kayıp olduğu bildirildi.
Daha önce ülkenin kuzeydoğusundaki Sendai bölgesinde 200-300 cesedin bulunduğunu açıklayan polis yetkilileri, afette ayrıca 110 kişinin daha öldüğünü belirtti. Yetkililer, 544 kişinin de yaralandığını söyledi.
Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ülkesinin, depremde hasar gören nükleer tesis için Japonya'ya soğutma malzemesi gönderdiğini bildirdi.
 
100 KİŞİNİN BULUNDUĞU GEMİ TSUNAMİDE SÜRÜKLENDİ

TOKYO (A.A) - Japonya'yı vuran 8,9 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tsunaminin, 100 kişiyi taşıyan bir gemiyi sürüklediği bildirildi. Kyodo ajansının haberinde, geminin, ülkenin kuzeydoğusunu vuran tsunamide sürüklendiği belirtildi. Japonya'daki depremde ölü sayısı giderek artıyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU: "ULAŞAN BİLGİLERE GÖRE, BÜYÜKELÇİLİĞİMİZDE HASAR, VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA CAN KAYBI VE YARALANMA YOK"

ANKARA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendilerine ulaşan bilgilere Japonya'daki depremde Tokyo Büyükelçiliğinde hasar meydana gelmediğini, ülkedeki Türk vatandaşları arasında da can kaybı ya da yaralanma olmadığını bildirdi.
Davutoğlu, Türkiye ile BM Kalkınma Programı (UNDP) arasındaki Stratejik Çerçeve Anlaşması'nın imzalanmasından sonra UNDP Başkanı Helen Clark ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Japonya'da büyük bir felaketle karşı karşıya kalındığını, Dışişleri Bakanlığı olarak ilk andan itibaren gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.
Bakanlık içinde de konuyla ilgili özel bir birim oluşturulması talimatı verdiğini belirten Davutoğlu, "Japonya kalkınmış bir ülke, ancak biz de bütün imkanlarımızla yardıma hazırız. Bugün Japonya Dışişleri Bakanıyla temasa geçeceğim ve kendisine bu konuda dayanışma mesajımı ileteceğim" dedi.
Kendilerine ulaşan bilgilere göre Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğinde herhangi bir hasar meydana gelmediğini kaydeden Davutoğlu, "Büyükelçilik yetkilileri, Japonya'daki vatandaşlarımızla temas halinde. Japonya'daki Türk vatandaşlarımızla ilgili şu ana kadar ulaşmış olumsuz bir haber yok" diye konuştu.
Davutoğlu, "Japon halkına felaket dolayısıyla geçmiş olsun" ifadesini de kullandı.

BİR NÜKLEER SANTRALDE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

TOKYO (A.A) - Japonya'yı vuran 8,9 büyüklüğündeki depremden sonra bir nükleer santralde, önlem olarak acil durum ilan edildiği bildirildi.
Japonya hükümetinin sözcüsü Yukio Edano, depremden sonra kapanan Fukuşima'daki nükleer santralin soğutma sisteminde mekanik bir arıza meydana geldiğini, bu nedenle acil durum ilan edildiğini söyledi.
Edano, bir numaralı nükleer santralde nükleer sızıntının olmadığını, acil durumun önlem olarak ilan edildiğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.