Ölü sayısı 116

Ölü sayısı 116

Dakka'daki yangında ölenlerin sayısı 116'ya yükseldi.Yangın nedeniyle cumartesi günü ulusal yas ilan edildi.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da dün bir elektrik trafosunun patlaması sonucu başlayan yangında ölenlerin sayısının 116'ya yükseldiği bildirildi.
Hükümet yetkilisi Mohibul Haki, Dakka tarihindeki en büyük yangınlardan biri olan faciayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 116 kişinin öldüğünü, bazıları ağır yanık yarası olmak üzere 100'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.
Haki, 'eski Dakka'' denilen kesimde çıkan yangından sonra hala bazı kişilerin enkaz altında olduğundan endişe edildiğini ifade ederek, ölü sayısının artabileceğini vurguladı.
Trafonun patlamasından sonra bölgede elektriklerin kesildiği, karanlık yüzünden insanların yangından kaçmakta zorlandıkları belirtilirken, itfaiye yetkilisi Abdüsselam da itfaiye görevlilerinin sokakların darlığı nedeniyle yangın yerine ulaşamadığını, yakınlarda da yangını söndürmek için su kaynağı bulunmadığını söyledi.
İtfaiye görevlileri ve bölge sakinlerinin yangın kurbanlarını üç tekerlekli araçlarla hastanelere taşıdıkları bildiriliyor.
Bu arada yangın nedeniyle Bangladeş genelinde ulusal yas ilan edildi. Yas gününde bayraklar yarıya indirilecek, ibadethanelerde yangında yaşamını yitirenler için dua edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.