Oltan Sungurlu: Cari Açık İlk Defa Darbe Yaptırmadı

Oltan Sungurlu: Cari Açık İlk Defa Darbe Yaptırmadı

Gaziantep Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı açılış dersine katılan eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, cari açığın ilk defa darbe nedeni olmadığını söyledi.

Gaziantep Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı açılış dersine katılan eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, cari açığın ilk defa darbe nedeni olmadığını söyledi.

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Kütükçü’nün açılış konuşmasını yaptığı programda hukuk öğrencilerine ilk ders, 45, 46, 47 ve 55’nci hükümet döneminde Adalet Bakanı ve 53’ncü hükümet döneminde Milli Savunma Bakanlığı yapan Mahmut Oltan Sungurlu tarafından verildi. Programa Sungurlu’nun beraberinde Gaziantep Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker katıldı

Hukuk öğrencileriyle tecrübe ve görüşlerini paylaşan Sungurlu, ülkede 15 milyar dolardan fazla cari açık olduğunu belirterek, bunun ülkeyi istikrarsızlığa götürdüğü üzerinde durdu. ‘Ülkedeki cari açık ilk defa darbe yaptırmadı’ diyen Sungurlu, darbe olmamasını ise Avrupa’daki istikrarsızlıkla ülke ekonomisindeki düzenli büyümeye bağladı. Sungurlu, hukukun cezalandırma değil hak arama yolu olduğunu savunarak, yargıya müdahale edilirse yargının çökeceğine dikkat çekti. Ülkede siyasetin yargının üzerinden gittiğini ifade eden Sungurlu, "Türkiye’de yargıya güven bu yüzden sarsıldı.” diye konuştu.

Gündemde olan başkanlık sistemine de değinen Sungurlu, ABD’deki başkanlık sisteminin uygulanması hakkında şunları söyledi: “Amerika’nın başkanlık sisteminde istikrar var. Parlamento başkandan, başkan da parlamentodan bağımsız karar alabiliyor. Bundan dolayı da mevcut hükümette yarın ben düşeceğim kaygısı oluşmuyor.”

“Yönetimde istikrar, temsilde adalet; bu iki unsur dünyanın hiçbir yerinde bir araya gelmemiştir. Herkesin istediği adalet yok. Seçim sistemine razı olmak zorundayız. Baraj yüzde 7’ye düşünce temsilde adalet var diyemeyiz.” şeklinde görüşünü dile getiren Sungurlu, Türkiye olarak her fikrin Meclis'te temsilini sağlamak için yüzde 1 oy alan partinin 1 milletvekili çıkarması fikrini sunduklarını, ancak bunun uygun görülmediğini anlattı. Sungurlu, temsil hakkı olmayan partinin adaletsizlik duygusuna kapılarak hukuk dışı yola başvuracağını bildirdi. Anayasa'da 100 Türkiye milletvekili temsili önerisinde bulunan Sungurlu, her gün feryat etmenin birlik beraberliği bozacağı mesajını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.