Olimpiyat kafilesi Londraya gitti

Olimpiyat kafilesi Londraya gitti

Londrada 27 Temmuz Cuma günü başlayacak olimpiyat oyunlarında mücadele edecek Türk sporcuların ana kafilesi Londraya gitti.

Londra’da 27 Temmuz Cuma günü başlayacak olimpiyat oyunlarında mücadele edecek Türk sporcuların ana kafilesi Londra’ya gitti. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Londra’ya giden sporcuları, Heathrow Havalimanı’nda Türk vatandaşlar coşkuyla karşıladı. Vatandaşlar Bakan Kılıç ve sporculara çiçekler verip tezahüratlar yaparak destek verdi. Kafileden önce, Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ile havalimanından çıkan Bakan Kılıç’a büyük ilgi gösterildi. Kılıç, karşılamaya gelenlerle tek tek ilgilendi, ellerini sıkıp bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi. Kılıç, yaklaşık yarım saat sporcuların çıkmasını bekledikten sonra alandan ayrıldı. Londra’daki THY çalışanları da Kılıç ve sporculara çiçekler verdi. Milli sporcular, Heathrow Havalimanı’ndan kendilerini bekleyen otobüslerle Olimpiyat Köyü’ne hareket etti. Karşılamaya gelenler, otobüslere kadar sporculara eşlik edip tezahüratlar yaptı ve birlikte fotoğraf çektirdi. Milli sporcular, yarından itibaren çalışmalarını Londra’da sürdürecek.

BAKAN KILIÇ’TAN GURBETÇİ VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, havalimanında yaptığı açıklamada, Londra Olimpiyat Oyunları’na rekor sayıda sporcuyla katıldıklarını söyledi. Londra’da kendilerini karşılamaya gelenlere teşekkür eden Kılıç, “Sporcularımızın Londra’da yaşayan vatandaşlarımızdan beklentileri, müsabakalar boyunca kendilerini yalnız bırakmamaları. Burada güzel bir topluluk görüyorum” dedi. 114 sporcudan 66’sının kadın olduğunu vurgulayan Kılıç, “İlk kez kadın sporcu sayımız erkek sporcularımızı geçti. Spora kadın eli değdi, bundan sonra sayıları artar, azalmaz” diye konuştu.

MİLLİ SPORCULARDAN AÇIKLAMALAR

Milli sporcular da havalimanında yaptıkları açıklamada Londra Olimpiyat Oyunları’nda madalya almak için mücadele edeceklerini söyledi. A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Işıl Alben, kendileri için Londra’da müthiş bir karşılama yapıldığını belirterek, “Öncelikle grup maçlarında mümkün olduğunca çok galibiyet alarak, çeyrek finalde daha kolay bir rakiple karşılaşmak istiyoruz. Hedefimiz grubu ikinci ya da üçüncü bitirmek. Sonrasında da yarı final ve madalya diyoruz. İnşallah her şey planladığımız gibi geçer” ifadesini kullandı.

Halterde mücadele edecek olan Sibel Şimşek çok heyecanlı olduklarına işaret ederek, “Bizi desteklemeye gelen Türkleri gördük, daha da mutlu olduk. Şu anda heyecandan dizlerim titriyor diyebilirim. Heyecanım ikiye katlandı. İnşallah madalyalarla dönerken de böyle kutlarız” dedi. Milli voleybolcu Eda Erdem Dündar, “Her şey güzel gidiyor. Umarım olimpiyatlara da aynı şekilde yansıtırız. Türk vatandaşları da bizi karşılamaya gelmişler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Olimpiyatlarda iddialıyız, çok iyi çalıştık. Hedefimiz madalya” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.