Öldüğüyle kalmasın

Öldüğüyle kalmasın

Önceki gün akşam Alaaddin kavşağı üzerinde belediye otobüsünün altında kalarak hayatını kaybeden Songül Sevinçin babası: Kızım öldüğüyle kalmasın. Sorumlular hesabını versin

Önceki gün akşam Alaaddin kavşağı üzerinde belediye otobüsünün altında kalarak hayatını kaybeden Songül Sevinç’in babası: “Kızım öldüğüyle kalmasın. Sorumlular hesabını versin”

 

 

Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Songül Sevinç’in Çarıklar Mahallesi’nde oturan ailesinin gözyaşları halen dinmedi. Kızlarının ölümü ile büyük acı yaşadıklarını ifade eden acılı baba Ramazan Sev inç, “Kızım ile arkadaşı Halise okuldan çıkıp Fuar Otobüs Durağı’na gelmişler. Arkadaşlarının da ifadelerine göre otobüs kızım ile arkadaşı binmek üzere iken hareket etmiş. Kızım ile arkadaşı da bir sonraki otobüsü beklememek için Alaaddin kavşağına kadar koşarak gelmişler. Otobüs o arada duraktan hareket etmek üzere imiş. Kırmızı ışık yanınca bekleyen otobüsün yanına gelen kızım ile arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen kapıyı açmayan otobüs şoförü kapıyı açmayarak yürümeye devam etmiş. Ancak o arada otobüsün arka kapısının yanında olan kızım tekerleklerin altında kalmaktan kurtulamamış” dedi.

 

Otobüste Çarıklara gelen başka öğrenciler olduğunu da söyleyen baba Ramazan Sevinç, “Otobüs içerisinde ki diğer çocuklar kızım ile arkadaşını görünce şoföre, ‘Bu çocuklarda bizim köyde oturuyor kapıyı aç onlarda binsin’ demişler. Ancak iddialara göre şoför zamanında gelselerdi diyerek kapıyı açmamış. Ne olurdu yani birkaç saniyelik bir bekleme ile kapıyı açsa idi. Burası şehir merkezi değil. Otobüs seferleri oldukça az. Çocuklar 45 dakika sonraki otobüsü beklememek ve eve geç kalmamak için şoföre neredeyse yalvarmışlar ama seslerlini duyuramamış. Bir insanın hayatın bu kadar ucuz olmamalı. Ben çocuğumu okusun ve kendisini kurtarsın diye çabalarken duyarsız bir kişinin ihmaline kurban verdim. Bunun sorumlularının mutlaka cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

 

Lise öğrencisi Songül Sevinç’in abisi Nuri Sevinç ise kazayı duyar duymaz olay yerine koştuğunu ifade ederek, “Kaza yerine geldiğimde kardeşim tekerleklerin altında idi. Otobüs şoförleri ile hemen her gün bu yüzden tartışmamız oluyordu. Kaldı ki kardeşim ve arkadaşı iki genç kız. Hava kararmış. Okuldan geç çıkıyorlar, arabadaki diğer çocuklar şoförden rica ediyor. Ama şoför arkadaş hiçbir sese kulak vermiyor. Burası şehir merkezinde uzak, otobüs seferleri ona göre sınırlı. Bir dakika bekleyerek kapıyı açmak çok mu zordu da kardeşimin genç yaşında ölümüne neden oldular. Bizim yüreğimiz yandı. Ve yüreğimizi yakanları önce Allah’a sonra adalete havale ediyoruz.” Diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

Öte yandan kazanın meydana geldiği anda Songül Sevinç’in yanında olan okul arkadaşı Halise Sağlam’ın kazanın şokunu iki gündür üzerinden atamadığı bu nedenle tedavi gördüğü öğrenildi. Halise Sağlam’ın babası Rıza Sağlam, kızının durumunun iyi olmadığını ifade ederek, “Songül kızımın en yakın arkadaşı idi. Aynı yerde oturur aynı okula giderlerdi. Olay günü de birlikte okuldan çıkmışlar ve eve gelmek için otobüs durağına gelmişler. Ama bu acı kaza meydana gelmiş. Kızım kazadan sonra kendisini bir türlü toparlayamadı.  Hem kızımın hem otobüsteki diğer çocukların söylediğine göre otobüs şoförü tamamen sorumsuz davranmış. Yazık genç bir kızın hayatı bu kadar ucuz olmamalıydı. Allah ailesine sabırlar versin” diye konuştu.

 

 

ALİ SAİT ÖGE

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.