"Olaylar baskının sonucu"

"Olaylar baskının sonucu"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da katıldığı "Deneyimli Başkanlar Konuşuyor" konulu toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Toplum, özgürlük ve demokrasi konusunda ciddi bir tepki verdi" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Genel değerlendirme şu: Toplum, özgürlük ve demokrasi konusunda ciddi bir tepki verdi. Eğer Gezi Parkı’nda başlayan bir olay uluslararası boyuta taşıyorsa, Türkiye'nin hemen hemen her ilinde İstanbul'a destek amacıyla eylem yapılıyorsa bu AKP iktidarının ülkeye getirdiği baskının bir sonucudur. Baskıya ortak bir tepki göstermiştir halk. Bunu sayın Başbakan'ın çok iyi anlaması gerekir. Çok iyi değerlendirmesi gerekir. Türkiye, kendi bildiği Türkiye değildir. Halk en büyük güçtür demokrasilerde. Sayın Başbakan çıkıp TV'lere, halktan özür dilemesi gerekiyor. Bunu bekliyorum. Bu erdemi yerine getirir mi? Bilmiyorum. Ama sağlıklı çalışan bir demokraside yapılması gereken ilk iş halkın önüne çıkıp size baskı uyguladık, baskının sonucunda tepki verdiniz, hepinizden özür diliyorum diye seslenmesi gerekir. Bunu bekliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.