Okulların Açılmasına Sayılı Günler Kalması Rafting Yapımını Yüzde 50 Düşürdü

Okulların Açılmasına Sayılı Günler Kalması Rafting Yapımını Yüzde 50 Düşürdü

Okulların açılmasına sayılı günler kalması Antalya Manavgat Beşkonak'ta yerli turistlerin rafting yapımını yarı yarıya düşürdü. Raftingciler, bu sene turizm sezonu su sporlarında yüzde 55 oranında yerli turistlerin şekillendirdiğini...

Okulların açılmasına sayılı günler kalması Antalya Manavgat Beşkonak'ta yerli turistlerin rafting yapımını yarı yarıya düşürdü. Raftingciler, bu sene turizm sezonu su sporlarında yüzde 55 oranında yerli turistlerin şekillendirdiğini belirtiyor. Antalya turizminin en ayrıcalıklı yerlerinden biri olan Beşkonak Köprülü Kanyon'nda yıllık 1 milyon yerli ve yabancı turist kano ve rafting su sporu yapıyor.

Rafting sezonu İranlı turistlerin Nevzru Bayramı tatili ile Antalya'ya gelmesi ile başlıyor. Sezon mevsim şartlarına bağlı yağmur yağmazsa kasım ayı ortalarına kadar devam ettiği belirtiliyor. Manavgat Beşkonak Karabük Su Sporlarını Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, yaptığı açıklamada, bu yıl rafting turizmini yerli turistlerin şekillendirdiğini söyledi.

Geçen yıl turizm sezonunu başta Almanlar olmak üzere Avrupa, Rus, Alman, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Polonya, İngiliz, Baltık ve İskandinav ülke vatandaşlarını oluşturduğunu belirten Armağan, bu sene ise yüzde 55 oranında yerli turist, yüzde 45'ni ise Avrupa, Rus, İskandinav ve farklı milletlere ait turistlerin oluşturduğunu kaydetti. Armağan, "Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun yerli turist canlılığı yaşadık. Okulların açılmasına sayılı günler kalması nedeniyle son 2 gündür yerli turistlerde rafting yapımında yüzde 50'ye oranda düşme var. Okulların açılması ile bu rakamın yüzde 25'ye düşeceğine inanıyoruz. Bunun yanı sıra Avrupa turist yoğunluğumuz devam ediyor. Özellikle Alman turist canlılığı iyi durumda. Tek sıkıntımız yağmur yağışının olması. Dün Manavgat bölgesinde mevsimin yağışları başladı. Yağmur yağmazsa bölgede kasım ayı ortalarına kadar rafting yaparız. Sıkıntı olmaz. Yağmur yağımı başlarsa sezonu kapatmak zorunda kalırız." diye konuştu.

Geçen yıl Köprülü Kanyon'da 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını belirten Armağan, bu sene de aynı rakamın rahatlıkla yakalanacağına inandıklarını ifade etti. Armağan, geçen sene 1 milyon turistin bölgede su sporu yapmasına bağlı ülke ekonomisine 20 milyon Euro'luk ekonomik girdi sağlandığını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.