Okul servis ücretlerine 10 lira zam yapıldı

Okul servis ücretlerine 10 lira zam yapıldı

Konya’da yeni dönem için öğrenci servis ücretleri belli oldu.

Konya’da yeni dönem için öğrenci servis ücretleri belli oldu. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için dün başlarken, ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri için ise 15 Eylül 2014 tarihinde başlayacak. Öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamak için okul öğrenci servisleri de yeni ücretlerini belirledi.

Servis araçlarının aylık taşıma ücretleri geçen 1 yıllık zaman aralığındaki enflasyon rakamları da dikkate alınarak belirlendi. Buna göre yeni ücret tarifesi şu şekilde: “0-3 kilometreye kadar 110 TL, 0-6 kilometreye kadar 115 TL, 0-12 kilometreye kadar 125 TL, 0-20 kilometreye kadar ise 135 TL.” 20 kilometreyi aşan mesafelerde aylık her kilometre için minibüslerde 4.50 TL, otobüslerde ise 7 TL ücret alınacak. Geçtiğimiz yıla göre servis ücretlerine 10 lira zam yapıldı. Geçtiğimiz yıl 0-3 Km’ye 100 liraya giden bir öğrenci bu yıl sonuna kadar 110 liraya gidecek.  Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’den yapılan açıklamaya göre: “Tespit edilen ücrete KDV dâhildir. Herhangi bir sebeple başka ücret alınamaz. Servis ücretleri eğitim öğretim günü baz alınarak belirlenmiştir. Okul servis araçları yarıyıl tatilinde (taşıma yapmadığı sürede) öğrencilerden ücret almayacaktır. Belirlenen taşıma ücretleri, yaz tatili ve hafta sonu etkinlikleri, etüt, gezi, ek ders v.b. için yapılan taşımaları kapsamaz.  Okul servis araçları belirlenen ücretten fazlasını talep edemez.

Fiyat tarifeleri araç içerisinde görülebilecek uygun bir yere asılacaktır.  Öğrenci seyir güvenliğinin artırılması amacıyla okul aile birliği veya öğrenci velileri ile taşıma sözleşmesi bulunan tüm servis araçları öğrenci indirme-bindirme işlemlerini ilgili okul bahçesi ile öğrencinin ikametgahının önünde yapacaktır. Mesafe belirlemesinde öğrencinin ikametgahı ile okulu arasında en kısa trafik yolu göz önüne alınacaktır.”
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.