Oktay Vural: Başbakan’a ‘yolsuzluk’ Diyorsun, Cevap: ‘riv Riv Riv’

Oktay Vural: Başbakan’a ‘yolsuzluk’ Diyorsun, Cevap: ‘riv Riv Riv’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ı yolsuzluğun üzerini örtmekle suçladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ı yolsuzluğun üzerini örtmekle suçladı. 'Seksenler' dizisindeki bir sahneye atıfta bulunan Vural, “Başbakan’a ‘yolsuzluk’ diyorsun, cevap: ‘riv riv riv’” ifadesini kullandı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gündemi değerlendirdi. Yolsuzluğun hesabının sorulmasını isteyen Vural, “Bu sürecin üstünü örtmeye yönelik girişimler kabul edilebilir değil. İmralı canisiyle el ele tutuşmuşlar, bir taraftan TMK ile PKK/KCK davalarının üstünü örtmek için terörle mücadele etmek için kurulan özel görevli mahkemeleri ortadan kaldıracaklar, diğer taraftan yine aynı şekilde özel görevlendirilmiş mahkemelerle rüşvet ve yolsuzluğu aklayacaklar. Bir elinde silah olanlar, bir elinde makam ve para olanlar, yargıya karşı savaş açmıştır. Yargının eli kolu bağlanmak istenmektedir. İşte, üstünlerin hukuku budur. Hukukun üstünlüğü, değildir. Bir elinde silah olanlar bir elinde makam ve para olanlar yargıya karşı savaş açmıştır.” ifadelerini kullandı.

Yargının elinin kolunun bağlandığını anlatan Vural, dinlemelerle ilgili olarak ise “Dinleyen de sizsiniz sorumlusu da sizsiniz. Dünya alem bunu biliyor. Bununla ilgili sorumlulukları başkalarının üzerine atacağınıza bu sorumluluğunuzun gereğini yerine getirin. Beyefendi yolsuzlukların ifşasından rahatsız.” diye konuştu.

Başbakan’ı eleştirirken Seksenler dizisindeki bir sahneye atıfta bulunan Vural şunları söyledi: “Seksenler dizisindeki bir bekçi var, polis amiri soru soruyor cevap alamıyor, Başbakan’a yolsuzluk diyorsun; riv riv riv, Urla’daki villalar diyosun, riv riv riv, ayakkabı kutusu, riv riv riv, para kasaları, para sayma makinası, riv riv riv, Bilal Erdoğan, riv riv riv, Reza Zarrab, riv riv riv”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.