Okan Buruk: Günlük Çözümlerle Türk Futbolu Bir Yere Gelmez

Okan Buruk: Günlük Çözümlerle Türk Futbolu Bir Yere Gelmez

Türk futbolunun geçtiği süreç hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, günlük çözümlerle Türk futbolunun bir yerlere gelemeyeceğini, uzun vadeli çözümlerin üzerinde durulmasının gerektiğini belirtti....

Türk futbolunun geçtiği süreç hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, günlük çözümlerle Türk futbolunun bir yerlere gelemeyeceğini, uzun vadeli çözümlerin üzerinde durulmasının gerektiğini belirtti.

Süper Lig'in 10. haftasında 23 Kasım Pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Torku Konyaspor maçı hazırlıklarını ara vermeden sürdüren Gaziantepspor, Konya'dan puan veya puanlarla dönmek istiyor. Celal Doğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik direktör Okan Buruk, Türkiye-Kazakistan maçı öncesi kaleci Volkan Demirel ile taraftarlar arasında yaşanan olaylara da değindi. Futbolun içindeki kirliliğin önüne geçmek için bir çaba harcanması gerektiğini belirten Buruk, şöyle konuştu:

"Milli futbolcuya küfür edilir edilmez tartışmasından ziyade bir kere küfür edilmez, bunu oturtmamız lazım. Hiç kimsenin futbolcuya küfür etmeye hakkı yok. Hiçbir insanın birbirine küfür etme hakkı yok. Statlarımızdaki küfrün önüne geçmek lazım. Maça giden insanların biraz daha düşünmesi lazım. Teknik direktörlerin, futbolcuların, yöneticilerin bir şeyler yapması gerekiyor. Bu da bize ders olsun. Orada Volkan'ı ya da seyirciyi yargılamak yerine bu küfrün önüne geçelim."

İnsanlıkta küfrün yeri olmadığına dikkat çeken Buruk, "Taraftar demek desteklemek demektir, o yüzden kendimize bir iğne batıralım ve futbolun içindeki kirliliğin önüne geçmek için bir çaba harcayalım. Bundan bir ders alalım, Volkan'da ders alsın, biz de ders alalım, taraftarlar ders alsın. Kim haklı, kim haksız yargılamak yerine Türk futbolunu nasıl düzeltiriz diye yargılamak gerekir." dedi.

"DEVŞİRME OYUNCULARLA BİR ŞEYLERİ KURTARMAK BİZE BİR FAYDA SAĞLAMAZ"

Milli takımın aldığı başarısız sonuçlar sonucu devşirme futbolcuların yeniden gündeme gelmesiyle ilgili bir soruya da cevap veren Okan Buruk, bunun günü kurtarmaktan başka bir işe yaramayacağını, Türkiye'ye ve Türk futboluna bir faydasının olmayacağını da belirterek şunları kaydetti:

"Alt yapıya gerekli önemin verilmesi gerekiyor. Devşirme oyuncudan çok, Türk oyuncusunu nasıl yetiştiririz, Avrupa'da oynatırız, bunun üzerine düşünmek lazım. Günlük çözümlerle Türk futbolu bir yere gelmez. Uzun vadeli çözümlerin üzerinde durmak lazım. Devşirme oyuncularla bir şeyleri kurtarmak bize bir fayda sağlamaz."

"LİGDEKİ ÇIKIŞIMIZI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ"

Torku Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Buruk, lige verilen milli arayı iyi değerlendirdiklerini ifade etti. Zor bir deplasmana gideceklerinin farkında olduklarını kaydeden Buruk, Torku Konyaspor için gerekli çalışmaların tümünü yaptıklarını da belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Akhisar maçı sonrası hem izin yaptık hem de çok iyi çalıştık. Hafta sonuna iyi hazırlanıyoruz. Çok önemli bir maça gidiyoruz. Stadını en çok dolduran ve kadro olarak ligin üst düzey ekiplerinden biriyle oynayacağız. Oyun anlamında da çok istekliler. İyi bir takım ile oynayacağız. Son haftalardaki çıkışımızın devam etmesini istiyoruz. Puanlara alıştık, puanların devam etmesini ve üst sıralarda tutunmak istiyoruz."

Gaziantepsporlu futbolcu Mustafa Durak ise yaptığı açıklamada, "Allah'a şükür idmanlar iyi gidiyor. Herkes iyi çalışıyor. Konya maçımız var hafta sonu, Konya deplasmanından da puan veya puanlarla gelmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.