Öğretmenin Banka Hesabını Gece Yarısı Boşalttılar

Öğretmenin Banka Hesabını Gece Yarısı Boşalttılar

Samsun'un Bafra ilçesinde bir öğretmenin bankadaki hesabına ait bilgi ve şifre kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ele geçirilerek, internet bankacılığı üzerinden toplam 16 bin 500 TL'si boşaltıldı.Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Müdür...

Samsun'un Bafra ilçesinde bir öğretmenin bankadaki hesabına ait bilgi ve şifre kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ele geçirilerek, internet bankacılığı üzerinden toplam 16 bin 500 TL'si boşaltıldı.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Mehmet Dursun'un hesap bilgi ve şifresini ele geçiren bilgisayar korsanları, telefon ve internet bankacılık sistemini de kullanarak hesaplarını boşalttı. Bilgisayar korsanlarının, Dursun'un sisteme kayıtlı telefon numarasını 444 ile başlayan bankanın müşteri hizmetlerini geçtiğimiz günlerde gece 02.00 sıralarında arayarak banka sisteminde kayıtlı cep telefonu numarasını değiştirttiği ve işlemlerden bilgi sahibi olmasını engellediği iddia edildi.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Mehmet Dursun yaptığı açıklamada, olayı şöyle anlattı: "Bafra Öğretmenevi önündeki ATM'den para çekmek istedim. Hesabımın eksiye düştüğünü görünce hemen kredi kartımı da kontrol ettim. Hesabımdan 11 bin 400 TL, kredi kartımdan da 5 bin 100 TL çekildiğini görünce hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradım. Bankanın müşteri temsilcisi bana 'gece saat 02.00'de bankanın müşteri hizmetlerini aradığımı ve sistemde kayıtlı olan cep telefonu numaramın değişmesini talep ettiğimi' söyledi. Kendilerine böyle bir talepte bulunmadığımı belirterek hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yaşanılan bu durumu bir dilekçe ile bankanın merkezine de bildirdim."

Maaş ve kredi kartı hesaplarından bilgisayar korsanlarınca bilgileri ve şifreleri kırılarak toplam 16 bin 500 TL'nin internet ve telefon bankacılığı kullanılarak başka hesaplara aktarıldığını ifade eden Dursun, "Bu işlemler sırasında dolandırıldığım ortaya çıkmasın diye bankamdaki kayıtlı telefon numaram değiştirildi. Tüm yaşananlardan bankayı sorumlu tutuyorum. Sistemde kayıtlı cep telefon numaramın telefonla hem de gece yarısı değiştirilmesini anlayamadım. 20 yıldır öğretmenlik yapmaktayım ve tüm birikimlerinin boşaltıldı. 2014-2015 eğitim öğretim yılına beş parasız girmekteyim. Bu tamamen bankanın bir hatasıdır. Bir başkasının, benim adıma bankayı arayıp işlem yapması ve paramı kullanması bu kadar basit olmamalı. Üç haftadır mağdurum, kredi kartım da boşaltıldığından şahsımın kullandığı kredi kartı ücretlerine ilaveten, 5 bin 100 TL ve bu paranın nakit avans ücreti ve kullanım faizi ile birlikte 5 bin 400 TL`ye yakın bir para dönem içi kullanımı diye kredi kartı borcu diye hesabıma geldi, 3 haftadır bir türlü güzel haber vermeyen banka acaba kredi kartı borcunu ödeyemediğim zaman, alacağı için ne kadar aceleci davranacak çok merak ediyorum." diye konuştu. Öte yandan

2000'i aşkın İlçe Milli Eğitim personelinin aynı bankadan maaşlarını aldığı öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.