Öğretmen Cinayetinde Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Öğretmen Cinayetinde Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde eşiyle yakınlaştığından şüphelendiği çocuğunun öğretmenini öldürüp, kendi karısını da yaraladığı öne sürülen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 30 yıla kadar hapis talebiyle...

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde eşiyle yakınlaştığından şüphelendiği çocuğunun öğretmenini öldürüp, kendi karısını da yaraladığı öne sürülen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 30 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Korucuk Mahallesi'nde 18 Mart'ta karısıyla yakınlaştığı şüphesiyle çocuğunun beden eğitimi öğretmeni olan T.K'yı (42) tabancayla vurarak öldürdüğü, ardından da eşi H.Ş'yi (31) tabancayla vurarak yaraladığı iddiasıyla tutuklu bulunan G.Ş. (36) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianame, Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, şüpheli G.Ş.'nin, eşinin kendisini kızlarının öğretmeniyle aldattığını düşündüğü, okulda maktul ve eşinin yan yana spor salonundan çıktıklarını görünce bu kanısının pekiştiği, her ne kadar kendisinin öldürme niyetini taşımadığını belirtmiş ise de öğretmen T.K. ve eşini öldürmeye karar verdiği ileri sürüldü.

Şüphelinin, araç içerisinde maktulün kendisine hakaret edip darp etmesinin karşılığında T.K.'ya ruhsatsız tabancayla ateş ettiğini ileri sürdüğü kaydedilen iddianamede, şüphelinin, olayı arabanın içerisinden başlayıp toprak zeminde tamamladığı ve maktulde bulunan 8 adet silah yarasının ve belirlenen yakın atış mesafelerinin şüphelinin, maktulü öldürme kararlılığıyla hareket ettiğini ortaya koyduğu iddia edildi.

Şüphelinin, aynı şekilde eşinin yanına gelip, eşini araca bindirip, araç içerisinde silahla tehdit, araç dışında eşine 'bir kurşun da sana' demesi ve maktulün kan izlerini göstermesinin şüphelinin eşine yönelikte öldürme amacını ortaya koyduğu ileri sürülen iddianamede, "Ancak eşinin eline müdahale etmesi neticesinde şüphelinin öldürücü nahiyeye ateş edip isabet ettiremediği anlaşılmış eylemin adam öldürmeye teşebbüs derecesinde kaldığı ortaya çıkmıştır. Şüphelinin maktulün darp girişiminden kaçıp kurtulması imkan dahilindeyken araç içerisinde maktule ateş etmeye başlayıp, toprak arazide eylemi devam ettirmesi öldürme kararlılığını ve iradesini ortaya koymuştur. Maktul 8 adet silah yarası almış. Bu yaralardan ikisinin öldürücü nitelikte olduğu anlaşılmıştır. Şüphelinin silahla maktule karşı koyması, maktulün şüpheliye karşı darp girişimi karşısında orantılı olmamış dolayısıyla meşru müdafaa şartları oluşmamıştır. Şüphelinin olay günü içerisinde aldatıldığı fikrinin gelişip okul salonunun çıkışında eşi ile birlikte maktulü görmesi karşısında öfkelenmesi ve maktul ile eşini öldürmeye karar vermesi kısa sürede eylemleri gerçekleştirmesi karşısında tasarlama güdüsüyle hareket ettiğini ortaya koymuştur. Şüpheli tabanca ile eşini tehdit etmiştir." denildi.

İddianamede, şüpheli için öğretmen T.K.'yı 'kasten tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, eşini öldürmeye teşebbüs suçundan onüç yıldan yirmi yıla kadar ve yine eşine yönelik silahla tehdit suçundan ise iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

G.Ş.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.